• Frank Vermeulen won twee keer voor Steinhoff Constructions.
• Frank Vermeulen won twee keer voor Steinhoff Constructions. Foto: Peter Verbeek

Wennekes.nl laat punten liggen, Steinhoff houdt zicht op kampioenschap

Sport 223 keer gelezen

RUMPT • Het eredivisieteam Wennekes.nl van Carambole heeft dit weekeinde vier punten laten liggen tegen het lager geplaatste 's-Lands Welvaren uit Kwadendamme. Steinhoff deed goede zaken: twee keer winst.

In de eerste ronde verloor Wennekes met 6-0. In de tweede ronde waren er kansen op winst, maar ging Wennekes toch met 4-2 onderuit.

Kansloos
In het kader 47/2 was Jim van der Zalm in zijn eerste partij dichtbij winst. In de tweede partij verloor hij kansloos.

Ian van Krieken speelde in het kader 71/2 wisselend. In de eerste partij verloor hij ruim in vier beurten. In de tweede partij kwam hij slechts vier caramboles tekort, een gemiste kans op matchpunten.

Zeker omdat Lyon Megens uitstekende speelde in het bandstoten. In het eerste duel verloor hij nipt, maar in de tweede partij won hij in negen beurten. Wennekes.nl staat nu op de vijfde plaats.

Ferme tik
In de 1e divisie deelde Steinhoff Constructions een ferme tik uit aan de nummer twee op de ranglijst. In Barneveld moest twee keer worden gewonnen om aansluiting te behouden met de concurrentie.

De Rumptenaren voerden die opdracht uit en behouden hierdoor uitzicht op het kampioenschap.

Knappe serie
In de eerste ronde speelde Jurgen de Ridder sterk tegen de ongeslagen Duitser Wiedeman. Hij won met een knappe serie van 229. Frank Vermeulen won in vijftien beurten ruim van ereklasser Erik van de Linden.

Marco Kivits speelde in het bandstoten een uitstekende partij tegen Gert van Beek. Hij vloerde zijn tegenstander in negen beurten, waardoor de eerste overwinning voor Steinhoff een feit was.

Ervaring
Jurgen de Ridder verloor zijn tweede partij, zodat Kivits en Vermeulen moesten winnen. Aan die opdracht werd voldaan: beiden wonnen hun partij op ervaring.

Steinhoff Constructions staat nu derde, enkele punten achter de koploper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden