• Doelvrouwe Tosca Kortleve keepte een sterke wedstrijd.
• Doelvrouwe Tosca Kortleve keepte een sterke wedstrijd. Foto: Aangeleverd

Dames SG De Linge/PCG blijven op kop

Sport 254 keer gelezen

REGIO • Het eerste waterpoloteam van De Linge/PCG trad vrijdag thuis aan tegen ZPC Numansdorp. Door de 6-2 overwinning bleef het regioteam eerste op de ranglijst.

Tegenstander Numansdorp staat in de middenmoot, maar is altijd een geduchte tegenstander. De nummer twee op de ranglijst heeft maar een punt minder dan De Linge/PCG, waardoor de competitie erg spannend blijft.

De eerste twee doelpunten van de thuisploeg werden pas gemaakt in de laatste minuut van de eerste periode. Halverwege de tweede periode scoorde het fysiek spelende Numansdorp het eerste doelpunt. SG de Linge/PCG hield de verdediging op orde en scoorde zelf twee keer, zodat de thuisclub halverwege de wedstrijd met 4-1 leidde.

In de derde periode vielen er geen doelpunten. Een strafworp belandde op de paal, zodat de tussenstand 4-1 bleef. In de laatste periode bleef de thuisclub haar eigen spel spelen en liep uit naar 5-1. Een minuut later kwam de tegenstander vrij voor het doel en bracht de stand op 5-2. Pal voor tijd bepaalde Merel van Veen met haar tweede doelpunt de eindstand op 6-2.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Merel van Veen 2, Floor Groeneveld 1, Laura van den Brom 1, Sybrina Lauritsen 1, Jasmijn van Wijk 1.