• WHV gaf de koploper goed partij, maar ging toch met 4-0 onderuit.
• WHV gaf de koploper goed partij, maar ging toch met 4-0 onderuit.

Sterk begin eindigt voor WHV wéér in verlies

Sport 143 keer gelezen

CAPELLE AAN DEN IJSSEL • Dames 1 van WHV speelde zaterdag tegen koploper VCN. Het krachtige verweer dat WHV in de eerste set liet zien, bleef uit in de daaropvolgende sets en VCN won ruim met 4-0.

Hoewel de dames het opnamen tegen de koploper deden ze in de eerste set niet onder voor het team uit Capelle. De meeste lange rally's werden gewonnen door de tegenstander, maar WHV kwam goed mee met het niveau en door een goed blok van Esther Hoppesteyn lukte het WHV zelfs om op setpoint te komen.

De dames verloren deze rally, waardoor het weer gelijk stond. Na een nek-aan-nekrace ging de tegenstander er met de eerste set vandoor: 30-28.

Time-out
De tweede set begon WHV niet goed. De gasten speelden traag en coach Ralph Sap werd gedwongen om al vroeg een time-out aan te vragen. De tegenstander speelde sterk en de dames van WHV hadden er moeite mee om de service onder controle te krijgen.

Ook VCN maakte fouten, waardoor WHV er in slaagde de forse achterstand redelijk in te halen. Maar de eindsprint was niet goed genoeg om de set te pakken: 25-20.

Sterke service
In de derde set liet WHV prima spel zien, maar door de sterke service van de tegenstanders lukte het de dames niet om de pass onder controle te krijgen. De kleine spelverdeelster van VCN maakte punt na punt met haar service.

Richting het einde van de set kwam WHV nog wel wat terug door goede aanvallen op de buitenkant van Bernadet Arendsen en Wietske van Dortmont, maar de set ging toch verloren met 25-17.

Spannend
In de laatste set had VCN een overwicht. Even werd het nog spannend en leek het erop dat deze set de andere kant op zou vallen, maar de Asperse dames trokken opnieuw aan het kortste eind: 25-21.

Volgende week speelt WHV een thuiswedstrijd tegen Move4U, de nummer 7 op de ranglijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden