• De heren van WHV (hier op archieffoto) verloren uit van Sliedrecht.
• De heren van WHV (hier op archieffoto) verloren uit van Sliedrecht. Foto: Aangeleverd

Heren WHV vergeten door te drukken

Sport 221 keer gelezen

SLIEDRECHT • De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdagavond in Sliedrecht een 3-2 nederlaag geleden.

Hoewel de heren op 1-2 voorsprong kwamen, wisten ze het karwei niet af te maken. WHV dacht na de gemakkelijke overwinning in de derde set de zege al op zak te hebben. De ploeg onderschatte echter de veerkracht en werklust van Sliedrecht.

Haastklus
In de eerste set was WHV nog niet helemaal bij de les. Vrijdagavond kwart over zeven in Sliedrecht is voor de meeste spelers een haastklus. Met het diner net achter de kiezen of zonder überhaupt te hebben gegeten, moest de ploeg even zijn draai vinden.

De Asperense heren hadden aanvankelijk weinig tot geen servicedruk. Alleen spelverdeler Niels Reder wist het Sliedrecht lastig te maken met zijn service. Hierdoor kwam de thuisploeg gemakkelijk tot scoren.

Aanvallend vermogen heeft de ploeg van Sliedrecht genoeg, zeker als de bal goed bij de spelverdeler aankomt. Daarnaast stond WHV verdedigend nog niet helemaal op scherp.

Meer dreiging
De tweede en derde set verliepen beduidend beter voor WHV. Het aantal foute services werd minder en de druk nam toe. Daarnaast pakte de ploeg verdedigend meer ballen op. Ook de passing was beter verzorgd, zodat spelverdeler Niels Reder meer kon variëren.

Dat leidde tot meer dreiging op de midden en daarmee vanzelf ook voor meer ruimte op de buiten. En zo kwam WHV makkelijker tot scoren. Het lek leek dan ook boven voor de ploeg uit Asperen.

Met 18-25 en 15-25 werd een 1-2 voorsprong gepakt en de vierde set leek slechts een formaliteit.

Verslappen
Hoewel WHV al dacht dat de wedstrijd gespeeld was, hadden de heren van Sliedrecht de moed nog niet opgegeven. Aan het eind van de derde set zagen ze het spel van WHV al verslappen. En dat gaf de thuisploeg nieuwe energie.

Waar Sliedrecht de laatste twee sets knokte voor elke bal en elk punt, zakte WHV steeds verder weg. De servicedruk werd minder en het aantal foute services nam toe. Daarnaast hadden gasten grote moeite om aanvallend tot scoren te komen.

De ballen werden uit of in het blok geslagen, of gemakkelijk ingeleverd bij de tegenstander. De thuisploeg daarentegen had aan zelfvertrouwen gewonnen en ging vol voor elke aanval.

Overtuiging
De overtuiging en werklust van Sliedrecht werden uiteindelijk beloond met de eindoverwinning. Hoewel WHV over de gehele wedstrijd meer punten maakte, was het de thuisploeg die de overwinning wegkaapte.

Dankzij deze nederlaag zakken de Asperense mannen naar de vijfde plek op de ranglijst. Dit met de kanttekening dat de nummers drie en vier een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Het blijft dus stuivertje wisselen in de top van het klassement. De lijstaanvoerder deed echter goede zaken door de nummer twee te verslaan en een gat te slaan met de rest van de concurrentie.

Komende zaterdag speelt WHV thuis tegen SNA uit Bleskensgraaf.