Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Dick Aanen

Jan Pieter van den Dool neemt lasbedrijf Donker over

  •   1025 keer gelezen

VUREN • Als 17-jarige MTS-student reed Jan Pieter van den Dool in 1997 met z'n brommertje van Noordeloos naar Vuren om na schooltijd wat werkervaring op te doen bij het lasbedrijf van zijn oom Gert-Jan Donker.

Het bleek achteraf het begin van een lange verbintenis. Van den Dool ontpopte zich gaandeweg als een zeer kundig vakman: natuurlijk als lasser, maar hij bleek ook handig met de computer. Na twintig jaar neemt de bedrijfsleider het bedrijf op het industrieterrein van Vuren van zijn oom over. Donker zelf start een nieuw bedrijf, met elektrische snoeistellingen, een product dat Lasbedrijf Donker in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd heeft.

Overdracht
De overdracht werd zaterdag 12 januari gevierd te midden van klanten en leveranciers. Tijdens zijn toespraak haalde hij een bekende toepasselijke spreuk aan van koning-prediker Salomo: "Voor alles is er een vastgestelde tijd en een tijd voor elk voornemen onder de hemel."

Volgens Donker is zijn neef en nieuwe eigenaar Jan Pieter met het bedrijf meegegroeid en vica versa. "Wij hebben het vertrouwen dat hij samen met zijn vrouw Marita en het bekwame, gemotiveerde personeel het bedrijf zal laten bloeien. Zij zullen goede partners zijn van jullie als klanten en leveranciers."

Donker begon zijn bedrijf in 1988 aan de Waaldijk. Zijn eerste producten leverde hij aan Henk en Gerda Tromp, die ongeveer gelijktijdig een bedrijfje in kachels waren gestart. "Helaas kan Henk deze herinnering niet meer met ons delen. Wij hebben al eerder afscheid van hem moeten nemen", zei Gert-Jan Donker bij de overdracht.

Lasersnijder
In 1994 kon Donker een pand huren aan de Industrieweg 23 en in 2002 werd het huidige pand aan de Industrieweg 16 gebouwd, terwijl een paar jaar later ook het pand op nummer 14 erbij werd getrokken. De technische ontwikkelingen hebben de afgelopen 30 jaar niet stilgestaan. Het Vurense lasbedrijf heeft voortdurend geïnvesteerd in nieuwe machines en materiaal. Vooral de introductie van de lasersnijder was een grote stap voorwaarts. "Met deze technologie worden plaatdelen gesneden met een precisie van een tiende millimeter."

Momenteel werken er zo'n vier lassers aan zowel staal, RVS en aluminium, drie plaatwerkers en twee werkvoorbereiders en een secretaresse bij het bedrijf. "We beschikken over betrouwbaar en goed personeel. Er is geen verloop", zegt de nieuwe eigenaar. "We zullen het bedrijf op de oude vertrouwde manier voortzetten."

Dick Aanen

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }