• Ans (op voorgrond) en Meltem van 't Pad pakten voor de Leerdammers een punt in het damesdubbel. Foto: Aangeleverd

Badminton Club Leerdam behoudt koppositie

Sportt 239 keer gelezen

LEERDAM • Badminton Club Leerdam speelde zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Het team herstelde zich tegen Martinus Amstelveen van de uitglijder voor de winterstop: 6-2. Het uitduel eindigde destijds in 4-4.

Jeffrey van Luijn en Jan Peter Sprong hadden in het herendubbel een driesetter nodig. Door simpel de shuttle rond te spelen en geen fouten te maken, haalden de Leerdammers het eerste punt binnen.

Onder controle
Ans en Meltem van 't Pad hadden hun tegenstanders goed onder controle. Door goed te kijken waar de gaten lagen, was het tweede punt al snel een feit. Eerste heer Jeffrey van Luijn had al snel een ruime voorsprong, maar zijn tegenstander herstelde zich en wist de eerste set nog te winnen. In de tweede set bleef de tegenstander sterk spelen, zodat de Leerdammers tegen het eerste verlies aanliepen: 2-1.

Eerste dame Meltem van 't Pad was aan haar tegenstander gewaagd. Meltem won de eerste set nipt. In de tweede set keek ze tegen een kleine achterstand aan, wist die weg te werken en pakte de 3-1 voor Leerdam.

Niet in vorm
Tweede heer Jan Peter Sprong was niet in vorm, waardoor de gasten simpel hun tweede punt behaalden. Tweede dame Ans van 't Pad wist in de eerste set haar tegenstandster goed rond te spelen. In de tweede set speelde haar tegenstander sterker. Door te blijven knokken, haalde Ans het vierde punt binnen.

Jan Peter Sprong en Ans van 't Pad hielden in de eerste mix goed druk op hun tegenstander en wonnen vrij eenvoudig. Ook de tweede mix met Jeffrey van Luijn en Meltem won, waardoor de thuisclub uiteindelijk een ruime zege boekte: 6-2.

Hierdoor blijven de Leerdammers - met nog drie wedstrijden te gaan - koploper met vijf punten voorsprong op nummer twee. Vrijdag speelt BC Leerdam uit tegen Helios1.