Afbeelding
Foto: PR Samenloop voor Hoop Leerdam

Kick-off voor Samenloop voor Hoop

Algemeen 225 keer gelezen

LEERDAM • Samenloop voor Hoop Leerdam houdt zaterdag 19 januari haar officiële kick-off. Teams kunnen vanaf die dag worden ingeschreven.

De organisatie achter de Samenloop voor Hoop Leerdam is van 10:00 tot 16:00 uur aanwezig in de Kerkstraat in het centrum van Leerdam. Naast de inschrijving is er op deze dag nog veel meer te beleven. Het is vanaf zaterdag 19 januari ook mogelijk om loten en kaarsenzakken te kopen.

Samenloop voor Hoop Leerdam 2019 wordt een groots spektakel, zo belooft de organisatie. Het wandelevenement vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober, dan wordt gedurende 24 uur stilgestaan bij kanker en wordt ook het leven gevierd. Er zijn verschillende ceremonies, muziekoptredens, acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor kankeronderzoek en nog veel meer. Ook voor niet-wandelaars is er dan genoeg te beleven. De opbrengst van het spektakel is voor KWF Kankerbestrijding.

Deelnemen kan in een team van tien tot vijftien mensen. Tijdens de 24 uur durende wandelestafette wisselen de teamleden elkaar steeds af. Er loopt dus altijd minstens één teamlid over het parcours als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

De Samenloop voor Hoop vindt haar oorsprong eigenlijk in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan zesduizend wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden