Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: PR Stroomhuis Neerijnen

Stroomhuis Neerijnen start actie voor bouw lift

  •   114 keer gelezen

NEERIJNEN • Cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen wil de fysieke toegankelijkheid van zijn karakteristieke gebouw in Neerijnen sterk verbeteren. Daarom heeft de vrijwilligersorganisatie de crowdfundingsactie 'Stroomhuis in de lift' gelanceerd. Voor de beoogde bouw van een lift streeft Stroomhuis naar een opbrengst van minimaal 10.000 euro.
 
De organisatie achter Stroomhuis Neerijnen telt circa negentig actieve vrijwilligers. Vorig jaar gingen er zo'n 8.500 bezoekers naar de concerten, lezingen, films, theater en kunstexposities van het cultureel centrum. Onder die bezoekers zijn vaak mensen op leeftijd en velen hebben moeite met de trapopgang naar de bovenetage. Een serieuze verbetering van de toegang is zeker nodig voor mensen met fysieke beperkingen of een rolstoel, zo vindt de vrijwilligersorganisatie. 

Voor de bouw van een noodzakelijke lift, aan de buitengevel achter, is in totaal zo'n 80.000 euro nodig. Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen, de eigenaar van het gebouw, steunt de actie 'Stroomhuis in de lift' en en de voormalige gemeente Neerijnen heeft al 10.000 euro subsidie gegeven. Een soortgelijk subsidieaanvraag is bij provincie Gelderland in behandeling en ook andere fondsen zijn daarvoor aangeschreven. 

Aanvullend op dergelijke belangrijke subsidies is echter nog een eigen bijdrage van Stroomhuis Neerijnen zelf nodig. Met crowdfundingsactie hoopt de culturele stichting minimaal 10.000 euro op te halen. Tijdens een recent gehouden vrijwilligersbijeenkomst bleek meteen grote bereidheid voor dit doel geld bijeen te brengen. Het is de bedoeling komend najaar met de bouw van de lift te kunnen beginnen. Donaties voor dit doel kunnen worden overmaakt op bankrekening nummer NL08 RABO 0328 0630 29 onder vermelding van 'Stroomhuis in de lift'. Meer informatie is op de website te vinden. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten