Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Thiago uit Beesd is eerste baby in de gemeente West Betuwe

  •   322 keer gelezen

WEST BETUWE • Begin januari vonden er twee speciale gebeurtenissen plaats in de nieuwe gemeente West Betuwe. De eerste baby in de gloednieuwe gemeente werd geboren en er was voor het eerst een thuisafspraak voor het aanvragen van een rijbewijs. 

Thiago Copier uit Beesd is de eerste baby die in de gemeente West Betuwe het levenslicht zag. Het was nog even spannend wie de eerste boorling in de gemeente werd. In de nacht van drie januari werden namelijk in een tijdsbestek van tweeëneenhalf uur drie baby's geboren. Kort na de geboorte van Thiago kwamen Guus Schuurman in Haaften en Emy Baars in Geldermalsen ter wereld. 

Felicitaties van de burgemeester
Maar er kan er maar één de eerste zijn en dat is dus Thiago. De nieuwe burgemeester, Harry Keereweer, kwam de eerste inwoner en zijn ouders woensdag thuis feliciteren. Hij bracht een kraamcadeau mee en at natuurlijk beschuit met muisjes met de trotse ouders van Thiago. 

Thuisaanvragen
Kersverse ouders kunnen voortaan ook thuis aangifte doen van een geboorte. Ze hoeven daarvoor niet meer naar het gemeentehuis. Inwoners kunnen ook andere zaken thuis regelen. Het is mogelijk om een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs thuis aan te vragen en te laten bezorgen. De heer Van der Plassche uit Asperen is de eerste inwoner die gebruik maakt van de thuisaanvraagservice van de gemeente West Betuwe. Hij deed een aanvraag voor een nieuw rijbewijs. Burgemeester Harry Keereweer was dinsdag bij de aanvraag aan huis aanwezig. Namens de gemeente overhandigde hij een bos bloemen. 

Geen extra kosten
Aan de thuisservice zijn in 2019 geen extra kosten aan verbonden. Het is voorlopig een proef van een jaar. Een medewerker van de gemeente komt thuis de aanvraag opnemen. De afspraak kan ook plaatsvinden op een andere locatie binnen de gemeente. De gemeente levert het aangevraagde product ook thuis of op een andere locatie in Nederland af. Dat doet de gemeente niet zelf.  Hiervoor nam de gemeente het gespecialiseerde bedrijf Dynasure in de arm. Dynasure levert het aangevraagde document namens de gemeente af op vrijwel iedere gewenste locatie in Nederland. Inwoners kunnen voor al deze producten ook gewoon naar het gemeentehuis in Geldermalsen komen. 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK