Afbeelding
Foto: Iris Stekelenburg

Leerafdeling thuiszorg Huis ter Leede

Algemeen 661 keer gelezen

LEERDAM • Sinds een half jaar heeft woonzorgorganisatie Huis ter Leede ook een leefafdeling binnen de thuiszorg. Dit is vrij uniek in de regio. Vanaf 1 februari is hier plaats voor nieuwe stagiaires.

Huis ter Leede in Leerdam is een woonzorgorganisatie en biedt onder meer verpleeghuiszorg en thuiszorg. Op de verpleeghuiszorgafdeling De Kajuit is sinds ruim een jaar een leerafdeling. Hier werken stagiaires zelfstandig en de vaste medewerkers 'met de handen op de rug'. Sinds zo'n 6 maanden is er ook een leerafdeling van Huis ter Leede binnen de thuiszorg.

Jantje van de Water is vanaf het begin betrokken bij deze afdeling. "Studenten Verpleegkunde van de Hogeschool Ede en de Hogeschool Utrecht runnen deze leerafdeling als wijkverpleegkundigen op De Beukelaar. Dit is een van de flats naast Huis ter Leede op het Eiland in Leerdam Noord, van wie veel bewoners thuiszorg krijgen van ons. Ook mijn collega's wijkverpleegkundigen Chantal de Vries en Helma van der Vlugt, zijn betrokken bij deze leerafdeling."

De studenten worden 2 weken ingewerkt en gaan daarna zelfstandig aan de slag. Ze zijn betrokken bij het volledige zorgproces van de cliënten, maken onder meer samen de routes en het rooster en worden professioneel begeleid door vaste hbo-opgeleide wijkverpleegkundigen. Van de Water: "De cliënten in De Beukelaar moesten wel wennen aan dit concept. Maar ze zijn nu over het algemeen tevreden en vinden de studenten vriendelijk en betrokken. Ook de studenten zijn enthousiast en ervaren de grote verantwoordelijkheid en zelfstandigheid als prettig. Sommigen hebben nu een flexcontract gekregen. Zo hebben ze hier na hun stage een bijbaan naast hun studie."

Per februari is Huis ter Leede op zoek naar studenten hbo Verpleegkunde, tweedejaars of hoger. Ook gedreven derde- en vierdejaars leerlingen mbo Verpleegkunde niveau 4 zijn van harte welkom. De stagiaire is het liefst 20 weken, maar minimaal 10 weken beschikbaar. Meer informatie is te verkrijgen bij de praktijkopleider van Huis ter Leede, Karin de Vogel via 0345-614241 of praktijkopleider@huisterleede.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden