Logo hetkontakt.nl/leerdam

Het Heerenlanden in Leerdam vanaf dit jaar geheel rookvrij

  •   528 keer gelezen

LEERDAM • Met ingang van 1 januari 2019 is Het Heerenlanden een geheel rookvrije school. In het schoolgebouw mocht al jaren niet meer gerookt worden, maar met ingang van 1 januari 2019 is het gehele schoolterrein rookvrij.

Dit is 1 jaar eerder dan de verplichte wettelijke datum op 1 januari 2020, waarop elke school in zijn geheel rookvrij hoort te zijn. Het aantal rokende leerlingen en medewerkers van Het Heerenlanden is nog maar een fractie van het totaal aantal leerlingen en medewerkers van de school. Er was voor hen echter nog een plekje in de buitenlucht gereserveerd, maar dat is dus vanaf 1 januari 2019 verleden tijd.

Voor hen is het mogelijk wel even wennen, dat ze op het schoolterrein geen rokertje meer mogen opsteken. Wat betreft Het Heerenlanden is de rookvrije school een prima zaak en een logische keuze. Het is toch voor de hand liggend dat je jongeren, tijdens een belangrijke vormingsperiode in hun leven, het voortgezet onderwijs, niet confronteert met iets dat heel slecht is voor hun eigen gezondheid en voor de gezondheid van hun directe omgeving. 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK