Logo hetkontakt.nl/leerdam

John Berends nieuwe Commissaris van de Koning in Gelderland

  •   95 keer gelezen

REGIO • Provinciale Staten van Gelderland stellen voor om John Berends bij de minister aan te bevelen voor benoeming tot de zeventiende Commissaris van de Koning in Gelderland.

Berends is volgens PS de ideale opvolger van Clemens Cornielje die na ruim dertien jaar per 1 februari 2019 stopt als Commissaris van de Koning.

Harderwijk

Berends is sinds 19 maart 2012 burgemeester van de gemeente Apeldoorn en was daarvoor zeven jaar burgemeester van de gemeente Harderwijk.

Van 1998-2005 was hij wethouder en locoburgemeester in de gemeente Zwolle.

Hij is op 26 april 1956 geboren in Zwolle. Hij heeft pedagogiek onderwijskunde gestudeerd, in 1994 heeft hij een Master Public Administration behaald.

CDA

John Berends is gehuwd, heeft drie kinderen en woont in Uddel, gemeente Apeldoorn. De heer Berends is lid van het CDA.

John Berends past volgens Provinciale Staten uitstekend in de Gelderse profielschets. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring en een uitstekende politieke antenne. Hij is toegankelijk, zijn ontspannen stijl van opereren en brede netwerk maken hem dé aangewezen persoon het boegbeeld van en voor alle Gelderlanders te worden.

Na de aanbeveling van de Provinciale Staten brengt het ministerie van Binnenlandse Zaken een voordracht uit aan de koning.

Zes jaar

Naar verwachting zal vervolgens John Berends per Koninklijk Besluit benoemd worden voor een periode van zes jaar.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt John Berends dan op 6 februari 2019 tijdens de Statenvergadering geïnstalleerd als de zeventiende commissaris van de provincie Gelderland.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK