Logo hetkontakt.nl/leerdam

Vier stenen onthuld bij de ingang van de Leerdamse begraafplaats

  •   449 keer gelezen
Foto: aangeleverd

LEERDAM • Wethouder Teus Meijdam onthulde dinsdag bij de ingang van de algemene begraafplaats in Leerdam vier stenen. De stenen, die bij de drie ingangen van de begraafplaats liggen, hebben de tekst 'je komt, je bent, je gaat en je blijft' in zich staan. 

De stenen zijn geplaatst door de gemeente Leerdam op initiatief van Ben de Weerd. 

"De begraafplaats is vaak een plek waar we met een boog omheen lopen", aldus Ben de Weerd. "Door initiatieven als de Lichtjesavond en deze eenvoudige maar veelzeggende stenen wil hij het leven en de dood met elkaar verbinden en van de begraafplaats ook een plek van troost maken. De stenen hebben een verbindende functie, zoals stenen in een huis dat doen."  

De Weerd kwam de tekst een aantal jaren tegen en deze liet hem niet los. De bijbehorende gedichten van Piet van den Boom zijn treffend. De losse woorden zijn volgens hem een samenvatting van ons leven op aarde. Je komt ter wereld, je bent daar een tijdje, je gaat. Maar blijft het daarbij? Ben de Weerd denkt van niet. "Je leeft verder in de herinnering van familie en vrienden. Je laat je sporen achter en een ieder levert op zijn of haar manier een aandeel." 

Met zijn initiatief deze stenen een plaats te geven bij de ingangen van de algemene begraafplaats aan de Tiendweg hoopt hij bezoekers een boodschap mee te geven. De gemeente, vertegenwoordigd door wethouder Teus Meijdam, waarderen zijn initiatief en hebben het idee uitgevoerd. 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK