Logo hetkontakt.nl/leerdam

Voor de vijfde keer Herdertjestocht door het centrum van Leerdam

  •   450 keer gelezen

LEERDAM • Op zondagmiddag 23 december is er voor jong en oud een Herdertjestocht door het centrum van Leerdam. De tocht start om 17:00 uur in de Grote Kerk en volgt via de binnenstad een route naar de Bethelkerk. Tijdens de tocht worden er op diverse sfeervolle locaties in de binnenstad van Leerdam scenes uit het kerstverhaal uitgebeeld door acteurs.

"Alweer voor het vijfde jaar organiseren we deze activiteit in aanloop naar Kerst", zeggen Diana van Dijk en Mirande Kaasschieter namens de organiserende werkgroep van Kerk aan de Linge. "Ieder jaar is het weer net iets anders, zo starten we dit jaar vanaf de Grote Kerk." 

"Bij de Grote Kerk zullen de bezoekers worden verwelkomd door een koperensemble. In de kerk werkt dit jaar de Bolderband mee met ondersteuning vanuit de Muziekwerkplaats", vertelt Martin van Gent die als jeugdouderling aan de basis heeft gestaan van de Herdertjestocht. "Dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe scenes, zodat het voor jong en oud ontzettend leuk blijft om de tocht ieder jaar weer te bezoeken".

Ook dit jaar volgt de tocht een route door de Leerdamse binnenstad. Onder leiding van vertellers gaan de deelnemers aan de Herdertjestocht van start. Onderweg ontmoeten ze onder andere Jozef en Maria die de tocht naar Bethlehem maken, en enkele herders met schapen. Na een overvolle herberg bij de Katholieke Kerk, worden de deelnemers opgewacht door de drie koningen. Zij wijzen de deelnemers op de plaats waar Jozef en Maria met hun kindje Jezus zijn. Na afloop is er op het kerkplein van de Bethelkerk voor iedereen wat lekkers (en warms) te drinken en te eten.

Volgens Kees Bel, die alle edities als herbergier heeft gespeeld, "is het ieder jaar weer leuk om zoveel mensen op een laagdrempelige manier het kerstevangelie te kunnen vertellen. Mooi dat we dat in Leerdam ook op deze manier kunnen doen." Mirande vult aan: "Ook de mensen die meewerken hebben veel plezier. Veel vrijwilligers hebben al de edities meegeholpen."

De Herdertjestocht is een initiatief van de rooms-katholieke Mariakerk en Kerk aan de Linge.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK