Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Peter Verbeek

IJsbar 98 in Beesd breidt uit met brasserie Meat the Butcher

  •   1627 keer gelezen

BEESD • Liefhebbers van een ambachtelijk ijsje zijn binnenkort ook welkom in brasserie Meat the Butcher. Daar kunnen ze smullen van vlees- en visgerechten die zijn bereid in de Mibrasa houtskooloven. Een borreluurtje met ruime keuze uit goede wijnen en vier bieren op tap is eveneens een aanrader.

Lisa Versteegh gaat op de Voorstraat in Beesd de IJsbar uitbreiden met een hippe brasserie. Ze volgde de opleiding Hotel- en Eventmanagement en heeft na haar studie veel ervaring opgedaan. "Ik kom uit een echte horecafamilie. Mijn broer werkt als kok en mijn ouders zijn eigenaars van Het Oude Posthuys te Leerdam."

Verwennen
Eind vorig jaar kwam het pand te koop. "Toch een hele stap om in mijn geboortedorp in de horeca te stappen", zegt Lisa. "Maar het geeft me een enorme voldoening om gasten te zien genieten van een heerlijk avond uit. Daarom wilde ik op deze bijzondere plek in Beesd een brasserie beginnen. Eerst moesten wij alle vergunningen en verbouwplannen aan vragen; daarom besloot ik te starten met de ijssalon. Voor jong en oud is de ijsbar een ontmoetingsplek om te genieten van Italiaans ijs. Ik koos voor het ambachtelijk bereid Italiaans ijs van de familie Granucci. In april is IJsbar 98 opengegaan."

In die periode is Beesd bezocht door heel veel wandelende en fietsende dagrecreanten. Ook de inwoners van Beesd vonden de weg naar de ijssalon. "Er werd vaak gevraagd of er ook iets kon worden gegeten. Een goed teken, en als het nieuwe seizoen weer begint kan ik tegemoetkomen aan die vraag."
Met een knipoog naar de slagerij, die er tot tien jaar geleden was, vond Lisa dat in elk geval vlees de hoofdrol moest krijgen in brasserie Meat the Butcher. Op de Horecava ontdekte ze de houtskooloven van Mibrasa. Bij een temperatuur van 280 graden wordt varkens-, rund- en lamsvlees daar in heel korte tijd perfect op bereid. Bovendien krijgt het een subtiele rooksmaak. De Mibrasa heeft een prominente plaats in de open keuken.

"Steaks en burgers zijn de specialiteit van de brasserie, maar ook vis- en vegetarische gerechten worden in de brasserie geserveerd", zegt Lisa. "De brasserie is in het achterste gedeelte ingericht, met plaats voor vijftig gasten. Chef-kok Dennis Versloot was erg enthousiast over mijn concept. Hij heeft een groot aandeel gehad in het samenstellen van de kaart." De prijsstelling van de menukaart is zeer vriendelijk, en voor de uitstraling van de brasserie hebben we gekozen voor een laagdrempelige knusse huiskamer, met stoere materialen als staal, beton en hout. We starten op woensdag 19 december. Dan zijn we, vanaf 16.00 uur, open van woensdag tot en met zondag. Reserveren kan via 0345-820378. Met kerstmis hebben we een vier gangen keuzemenu. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK