Afbeelding
Foto: aangeleverd

Groep 8 Het Kompas op excursie in Den Haag

Algemeen 250 keer gelezen

VUREN/DEN HAAG • Groep 8 van cbs Het Kompas in Vuren is woensdag op excursie geweest in Den Haag. Ze speelden onder meer het politieke spel Democracity, brachten een bezoek aan het Binnenhof en Madurodam en gingen op bezoek bij minister Carola Schouten.

Aan het begin van de dag werd de klas ontvangen door een medewerker van Prodemos in Madurodam. Daar werd het interactieve spel Democracity gespeeld. Het spel begon met drie onderdelen: een politieke partij oprichten, een partijprogramma schrijven en een slogan bedenken. Vervolgens werd met de partijen een stad ingericht en moesten de leerlingen debatteren en discussiëren over hun standpunten.

Daarop volgde een puzzeltocht door Madurodam. Met behulp van een tablet losten de kinderen vragen op. Na de lunch verplaatste de groep zich naar het Binnenhof, waar een bezoek gebracht werd aan de Tweede Kamer. Op dat moment was er een debat wat (heel toepasselijk) ging over onderwijs. 

Ook was er een gesprek met minister Carola Schouten gepland. De kinderen stelden haar allerlei vragen bijvoorbeeld hoe je minister wordt, wat je er voor geleerd moet hebben en wat haar taken zoal zijn. Natuurlijk gingen we met haar op de foto. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 21 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden