Afbeelding

Glasblazersboek 'De Pelgrimstocht' nu ook te koop in Leerdam

Algemeen 308 keer gelezen

LEERDAM • Het boek 'De Pelgrimstocht' van Corina Pelgrim is sinds kort ook te koop in de boekhandel Boek & Co in de Kerkstraat en bij het toeristisch informatiepunt in dezelfde straat. Het boek ligt ook ter inzage bij Kunstplaats Leerdam waar nu de expositie 'De hut en zijn arbeiders' is te zien.

'De Pelgrimstocht' vertelt het verhaal van de familie Pelgrim en hun zwager Meeder die net buiten Leerdam, aan de Lingedijk ter hoogte van Oosterwijk, een glashut oprichtten. De Duitse familie was maar met één doel naar Nederland gekomen: 'Glasmeister' worden in hun eigen fabriek. Na enkele mislukkingen bouwen ze in Leerdam de glashut die later zou uitgroeien tot een fabriek die de toekomst van de hele stad zou bepalen. Het boek is op feiten gebaseerd, overgoten met een laagje fictie. 'De Pelgrimstocht' telt 160 pagina's en is gepubliceerd via Brave New Books. Meer informatie is te vinden op de onderstaande website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden