• Het damesdubbel Meltem en Ans van 't Pad behaalde een zwaarbevochten overwinning. Foto: Aangeleverd

Badmintonners blijven koploper na gelijkspel

Sport 293 keer gelezen

NIEUW-VENNEP • De badmintonners van BCL blijven koploper na een 4-4 gelijkspel tegen Meerschutte 2 uit Nieuw-Vennep.

Jan Peter Sprong is nog steeds geblesseerd. Hij werd vervangen door Edwin de Weerd. Samen met Jeffrey van Luijn wist hij eigenlijk al bij voorbaat dat hun partij onbegonnen werk was.

Één van de heren van de tegenstander speelde vorig jaar eerste divisie en de andere heer had dit jaar nog geen partij verloren. De heren van Leerdam probeerden van alles, maar de tegenstanders waren gewoon beter.

Knokken
De dames Ans en Meltem van 't Pad hadden het ook zwaar in hun dubbelpartij. Door te blijven knokken, wisten ze na drie sets de stand weer gelijk te trekken: 1-1.

Jeffrey van Luijn mocht als eerste heer gaan singelen. Al snel werd duidelijk dat de heer van de tegenstanders een maatje te groot was voor Jeffrey. Na twee sets gaf hij zich gewonnen.

Geen probleem
Aan Meltem van 't Pad de taak om de stand weer recht te trekken. Al snel werd duidelijk dat dit voor haar geen probleem moest zijn. Aan het einde van de tweede set maakte Meltem het nog even spannend door te lang met een te trage shuttle te spelen.

Na de shuttlewissel was het tweede punt voor Leerdam een feit: 2-2.

Invaller Edwin de Weerd verloor zoals verwacht zijn singlepartij. Maar hij gaf goed weerstand. Hij maakte zelfs een geweldig punt door de shuttle door zijn benen terug te slaan.

Eenvoudig stand
Ans van 't Pad wist eenvoudig de stand weer recht te trekken. Mixdubbel Edwin de Weerd en Ans van 't Pad gingen in de eerste set goed mee met hun sterke tegenstanders. Aan het einde van de partij wisten de tegenstanders goed druk te houden en het punt in de wacht te slepen.

Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad begonnen sterk aan hun mix. De eerste set werd met 21-10 gewonnen. In de tweede set gingen de Leerdammers te veel 'liften', waardoor ze telkens in de problemen kwamen.

Beslissende set
Er was een derde en beslissende set nodig om de winnaar te bepalen. In de derde set ging het gelijk op. De Leerdammers knokten voor elk punt, met als resultaat dat ze de ongeslagen heer toch wisten te verslaan. Eindstand 4-4.

Hierdoor blijven de Leerdammers koploper van de poule. Zaterdag 1 december speelt BCL om 14:00 uur uit tegen Duinwijck.