• Voorafgaande aan de slotpartijen poseerden de finalisten bij de prijzen. 
• Voorafgaande aan de slotpartijen poseerden de finalisten bij de prijzen.  Foto: Peter Verbeek

Geslaagd finaleweekend tennisjeugd

Sport 604 keer gelezen

LEERDAM • Op het tennispark van TC Leerdam zijn afgelopen weekend de slotdagen van het toernooi om de Lingecup gehouden.

Naast de wisseltrofeeën voor de winnaars hadden sponsoren voor alle finalisten prijzen beschikbaar gesteld. TC Leerdam, TC De Belt (Heukelum), GTC Overwaard (Gorinchem) en TV Rhelico (Rumpt) organiseren elk jaar een open jeugdtoernooi. De animo daarvoor is de laatste jaren flink gedaald.

Slotweekend
Op initiatief van TC Leerdam hebben de jeugdcommissies van de vier verenigingen de koppen bij elkaar gestoken om een betere bezetting te realiseren.

"We hebben bedacht dat alle kinderen die aan drie van de vier toernooien meedoen én minimaal de halve finale halen in het enkelspel van hun leeftijdsklasse, zich plaatsen voor het slotweekend", zegt Barrie Muilwijk (TC De Belt).

"Binnen de clubs is dat met succes gepromoot. Ook al doordat wij ons toernooi naar achteren hebben verplaatst, stegen we van 25 naar vijftig deelnemers. Overwaard had er 65, Leerdam zat met negentig kinderen flink in de lift, en met zo'n zestig deelnemers was ook Rhelico heel tevreden."

Vijfentwintig kinderen hebben aan tenminste drie toernooien meegedaan, daarvan plaatsten zich er zeventien voor het slotweekend.

Clinics
Bovendien zijn alle deelnemers uitgenodigd om mee te doen aan clinics die zowel zaterdag als zondag zijn verzorgd door leraren van tennisschool Kramer-Schuijt. Veel kinderen hebben daar gebruik van gemaakt.

Zondag gingen om 12:00 de halve finales van start, om 16:30 uur maakten zes finalisten zich op voor hun laatste partij.

Winnaars Frederique Laponder, Boo Roest en Daniël Havelaar kregen naast de Lingecup-wisseltrofee twee kaarten voor het finaleweekeind van het ABN-AMRO tennistoernooi 2019. De drie andere finalisten kregen een cadeaubon van Sports World.

Tevreden
"We zijn heel tevreden over de opzet van dit toernooi en de positieve effecten die het voor alle verenigingen heeft gehad", zegt Jeanet Koch (TC Leerdam). "Er zijn wat zaken die beter geregeld kunnen worden. Die komen tijdens de evaluatie ter sprake. We gaan hier zéker mee door."

"Om meer evenwicht in de toernooikalender aan te brengen, willen we er graag een vijfde vereniging bij hebben. Mogelijk heeft LTV Gouwenes (Everdingen) belangstelling."

Uitslagen
De uitslagen: Groen: Frederique Laponder (Leerdam)-Marton de Jongh (Rhelico): 4-2 en 5-3. JE 10-14: Boo Roest (Leerdam)-Eise van Kouwen (Rhelico): 6-2 en 6-4. JE 11-17: Daniël Havelaar (Leerdam)-Fausto de Bondt (Leerdam): 6-1 en 6-4.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden