• Black Friday verovert de Glasstad.
• Black Friday verovert de Glasstad. Foto: nl.123rf.com

Steeds meer animo voor 'Black Friday' in Leerdam

Algemeen 689 keer gelezen

LEERDAM • Steeds meer Leerdamse ondernemers haken in op het fenomeen 'Black Friday', dit jaar op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Winkeliers stunten op deze dagen met grote kortingen. "Dit jaar pakken we nog groter uit."

Black Friday is vooral in Amerika razend populair. Het is de dag na Thankgiving. Veel mensen hebben op die dag vrij en de winkels draaien overuren. Niet zo gek, want Black Friday geldt ook min of meer als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen. De Leerdamse Ondernemersvereniging (LOV) is de initiator van de Blacky Friday-activiteiten in de Glasstad. "We breiden de kortingsactie ook uit naar de zaterdag", zegt secretaris Jacqueline Wolthuis. "In Amerika is het elk jaar weer een gekkenhuis. Maar het fenomeen is ook overgewaaid naar Europa. Steeds meer ondernemers doen er aan mee, en maken daarbij volop gebruik van social media."

Vorig jaar was John Spruijt van Afternet aan de Vlietskant de eerste Leerdamse ondernemer die op Black Friday een spectaculaire kortingsactie startte. "We hebben stevig uitgepakt en waren overdonderd door het succes", blikt hij terug. "Het was ver boven verwachting. Dit jaar pakken we zelfs nog groter uit en hebben de verwachting dat ook Leerdamse ondernemers gaan aanhaken."

Dit jaar volgen collega-ondernemers in de binnenstad het voorbeeld van de innovatieve ondernemer. Vooral de winkels aan de Vlietskant haken in op het fenomeen. Er zijn inmiddels toezeggingen van Effe Anders, Marli Mode, Peterson Herenmode, sportschool hart for her, Witgoedspecialist Leerdam, Koffie in de Bakkerij, Telecombinatie, bakkerij De Jager (Europaplein), baby- en kinderboetiek Appeltje en de Betuwse Gebakskraam. Ook supermarkt Aldi op het Europaplein geeft op deze twee dagen fikse kortingen op non-foodproducten.

Volgens Jacqueline Wolthuis is de gezamenlijke Black Friday-actie van de LOV ook een prachtig middel om in aanloop naar de herindeling het winkelaanbod van Leerdam bij de andere kernen in de Vijfheerenlanden onder de aandacht te brengen. Het complete aanbod van deelnemende winkels is volgende week te vinden in deze krant.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 20 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 23 uur geleden
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden