Afbeelding

Verzoek woningbouw Est afgewezen

Algemeen 252 keer gelezen

EST • De gemeente Neerijnen werkt vooralsnog niet mee aan de bouw van negentien woningen op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Blom in Est.

De eigenaar van grond en opstallen aan de Wethouder van Akenstraat 26 heeft bij de gemeente geïnformeerd of die wil meewerken aan aanpassing van het bestemmingsplan om dit plan mogelijk te maken. Dat doet de gemeente niet, omdat het maximumaantal woningen dat Neerijnen van de provincie mag bouwen al is bereikt. Er zou dan een ander plan moeten sneuvelen en dat is niet aan de orde.

Type woningen
Om een plan aan de gemeenteraad ter goedkeuring voor te leggen, moet er sprake zijn van een verbetering van het dorpsaanzicht of het oplossen van een ruimtelijk knelpunt. Ook moet behoefte zijn aan het soort woningen dat de initiatiefnemer wil bouwen. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar (levensloopbestendige) woningen voor starters en senioren.

Verder mag het verzoek geen directe concurrentie zijn met bestaande plannen in de omgeving en moet het 'iets extra's' hebben, bijvoorbeeld collectief particulier opdrachtgeverschap, extra aandacht voor duurzaamheid of een zorgcomponent.

De panden aan de Wethouder van Akenstraat dateren uit de jaren zestig. Aannemersbedrijf Blom werd in 2016 failliet verklaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden