Afbeelding

Eerste toolkit 'Werk en mantelzorg' overhandigd aan Bron Groenvoorziening

Algemeen 315 keer gelezen

GELDERMALSEN • Wethouder Ton van Maanen heeft op dinsdag de eerste toolkit 'Werk en mantelzorg' overhandigt aan Rianne Bron van firma Bron Groenvoorziening. De toolkit is ontwikkeld door Welzijn West Betuwe in het kader van de Week van de Mantelzorg. Met de toolkit krijgen bedrijven en werkgevers een handreiking om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te voeren. De toolkit versturen we in de Week van de Mantelzorg naar ruim tweehonderd bedrijven in de toekomstige gemeente West Betuwe. 

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van mantelzorgers in de combinatie van werk en mantelzorg. "Iemands thuissituatie heeft veel invloed op zijn werk," vindt ook wethouder van Maanen. "Daarom moet een werkgever aandacht hebben voor zaken als mantelzorg. De toolkit van Welzijn West Betuwe zorgt voor bewustwording bij werkgevers en helpt ze op weg." De toolkit is een bewaarexemplaar zodat deze gebruikt of toegepast kan worden wanneer het uit komt of nodig is. 

Welzijn West Betuwe en de drie gemeenten hopen hiermee een handzaam middel te geven om ook op de werkvloer mantelzorgers te ondersteunen. De mantelzorgconsulenten van Welzijn West Betuwe kijken graag met werkgevers mee welke hulp nodig is voor een werknemer die mantelzorg  combineert met werk. 

Welzijn West Betuwe organiseert jaarlijks de Week van de Mantelzorg in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Ook dit jaar heeft Welzijn West Betuwe van tot en met zaterdag 10 november een uitgebreid programma. Meer informatie over het volledige programma is te vinden op deze website

Vanaf 1 januari vormen de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal de gemeente West Betuwe. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden