Logo hetkontakt.nl/leerdam

Eerste toolkit 'Werk en mantelzorg' overhandigd aan Bron Groenvoorziening

  •   89 keer gelezen

GELDERMALSEN • Wethouder Ton van Maanen heeft op dinsdag de eerste toolkit 'Werk en mantelzorg' overhandigt aan Rianne Bron van firma Bron Groenvoorziening. De toolkit is ontwikkeld door Welzijn West Betuwe in het kader van de Week van de Mantelzorg. Met de toolkit krijgen bedrijven en werkgevers een handreiking om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te voeren. De toolkit versturen we in de Week van de Mantelzorg naar ruim tweehonderd bedrijven in de toekomstige gemeente West Betuwe. 

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van mantelzorgers in de combinatie van werk en mantelzorg. "Iemands thuissituatie heeft veel invloed op zijn werk," vindt ook wethouder van Maanen. "Daarom moet een werkgever aandacht hebben voor zaken als mantelzorg. De toolkit van Welzijn West Betuwe zorgt voor bewustwording bij werkgevers en helpt ze op weg." De toolkit is een bewaarexemplaar zodat deze gebruikt of toegepast kan worden wanneer het uit komt of nodig is. 

Welzijn West Betuwe en de drie gemeenten hopen hiermee een handzaam middel te geven om ook op de werkvloer mantelzorgers te ondersteunen. De mantelzorgconsulenten van Welzijn West Betuwe kijken graag met werkgevers mee welke hulp nodig is voor een werknemer die mantelzorg  combineert met werk. 

Welzijn West Betuwe organiseert jaarlijks de Week van de Mantelzorg in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Ook dit jaar heeft Welzijn West Betuwe van tot en met zaterdag 10 november een uitgebreid programma. Meer informatie over het volledige programma is te vinden op deze website

Vanaf 1 januari vormen de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal de gemeente West Betuwe. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten