• Om de club draaiende te houden, stelt LRC voortaan verenigingswerk verplicht.
• Om de club draaiende te houden, stelt LRC voortaan verenigingswerk verplicht. Foto: Aangeleverd

LRC stelt verenigingswerk verplicht

Sport 1.301 keer gelezen

LEERDAM • Het verenigingswerk bij LRC krijgt een minder vrijblijvende positie. Ieder lid heeft vanaf 2019 de plicht om een bijdrage te leveren aan de organisatie van de voetbalvereniging. Dat geldt dus ook voor spelers van het eerste elftal.

Het blijkt al jaren moeilijk om voldoende leden te werven om bar- en keukendiensten te draaien. Het is nog steeds zo dat er bij LRC een beperkt aantal vrijwilligers actief is die heel veel werk verzetten om de club draaiende te houden.

Pyjama
"Het zijn die leden van wie ik in het verleden wel eens gezegd heb dat ze in een paars witte pyjama slapen", zegt vice-voorzitter John van Raamsdonk in een mededeling op de website van de club.

De afgelopen jaren zijn vanuit het bestuur en vanuit de initiatiefgroep verenigingswerk diverse 'zachte acties' ondernomen om vrijwilligers te werven. "Dat is in onvoldoende mate gelukt."

Binnenkort kunnen de leden verschillende voorstellen verwachten om het nieuwe verplichtende beleid 'handen en voeten' te geven.

Nood
De algemene ledenvergadering van LRC is onlangs akkoord gegaan met het ingezette beleid. "De nood is inmiddels heel hoog", zegt Van Raamsdonk in een nadere toelichting.

Niet alleen LRC, maar ook de andere acht voetbalclubs in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden kampen volgens Van Raamsdonk met hetzelfde probleem.

"We proberen het zo netjes en eerlijk mogelijk te regelen. Het betekent dat ieder lid drie of vier keer per jaar werkzaamheden zal moeten verrichten. Dat kan zijn in de keuken, de bar of ergens anders."

Geen betaalde krachten
De club heeft er bewust niet voor gekozen om te gaan werken met betaalde krachten. "Want dat geld hebben we niet. Het zou ervoor zorgen dat wij onmiddellijk in financiële problemen zouden komen."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 11 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 14 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden