• Teus Meijdam en Martijn Spijk overhandigen de cheque aan Sacha Kraan.
• Teus Meijdam en Martijn Spijk overhandigen de cheque aan Sacha Kraan. Foto: Peter Verbeek

Rabobank trots op haar nieuwe kantoor aan Leerdamse Vlietskant

Algemeen 691 keer gelezen

LEERDAM • Samen met directievoorzitter Martijn Spijk heeft Huub Collée, adviseur Dagelijkse Bankzaken, maandagmorgen de officiële opening van het nieuwe kantoor van de Rabobank in Leerdam voor zijn rekening genomen.

Door de toegenomen digitalisering is de kantoorfunctie bij banken gewijzigd. Klanten regelen veel bankzaken tegenwoordig thuis, en daardoor zijn grote kantoren niet langer noodzakelijk. In het grote gebied van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden zijn de vestigingen kleinschaliger geworden. Ze hebben allemaal een aantal mooi ingerichte spreekkamers voor adviesgesprekken, met prachtige foto's van karakteristieke plekjes uit ieders gebied op de wand.

Gedurende een kwart eeuw had Rabobank Leerdam een kantoor aan het Dokter Reilinghplein. De gemeente Leerdam heeft de tip gegeven om te verhuizen naar een vrijkomende winkel aan de Vlietskant 8. Na een ingrijpende verbouwing zijn daar drie spreekkamers en een werkcafé gerealiseerd. In het nieuwe kantoor aan de Vlietskant kunnen klanten ook terecht voor hulp bij het internetbankieren en mobielbankieren. "We zijn heel tevreden over deze nieuwe locatie in het centrum. Het voldeed precies aan onze wensen en eisen. De vaste medewerkers hebben keuze gehad in het meubilair en de fotowanden. Daardoor is het écht hun kantoor. De Rabobank zit nu midden tussen de winkels, met ruime parkeergelegenheid om de hoek", merkte Martijn Spijk op. In zijn openingswoord dankte hij iedereen die betrokken is geweest bij de verbouwing van het pand.

Nadat ook wethouder Teus Meijdam zijn zegje had gedaan overhandigde hij, samen met Spijk, namens de gemeente en de Rabobank, een cheque aan Sacha Kraan, projectleider educatie van het Nationaal Glasmuseum. De verhuizing was een mooie aanleiding voor de overhandiging. De cheque is bedoeld voor de aanschaf van een mobiele glasoven. Zuheir Alkazzaz, een Syrische glasblazer, gaat die gebruiken voor een educatief scholenproject dat hij, samen met glaskunstenaar Bernard Heesen, de regionale onderwijsorganisatie O2A5 en het Nationaal Glasmuseum, gaat uitvoeren.

Tevens werd bekend gemaakt dat in december Joris' Kerstboom aanwezig is op het pleintje voor de Rabobank. Vrijwilligers van Joris' Kerstboom staan voor inwoners van Leerdam klaar om in de grote kerstboom hun kerstgedachte voor een dierbare achter te laten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Oplegger met wasmiddel die op A2 in brand stond slaat 's nacht opnieuw rook uit, nachtelijke actie voor Brandweer Vianen 112 11 uur geleden
• Alle turnsters kregen een medaille en een diploma.
Jongste turnsters van SV Zijderveld, DOS Vianen en DSS Leerdam ontvangen medailles Sport 12 uur geleden
• Sanne Oost (rechts).
DOS-turnster Sanne Oost wint brons bij NK voor teams Sport gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden