• De heren van WHV (hier op archieffoto) leden in Bleskensgraaf een onnodig verlies. Foto: Aangeleverd

Heren WHV laten overwinning glippen

Sport 135 keer gelezen

BLESKENSGRAAF  • De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Bleskensgraaf. Tegen het lager geklasseerde SNA toonde WHV twee gezichten. Uiteindelijk kon de ploeg een prima start niet doortrekken tot het einde.

Een 1-2 voorsprong bleek niet genoeg om de overwinning veilig te stellen. In het slot van de wedstrijd zakte het niveau ver terug, waardoor WHV genoegen moest nemen met een 3-2 nederlaag.

Gemakkelijke klus
Tijdens de eerste set leek het een gemakkelijke klus voor de Asperense ploeg te worden. Spelverdeler Niels Reder zette direct de toon door SNA met een goede service onder druk te zetten.

De thuisploeg kwam slechts moeizaam tot scoren, zeker omdat er ook nog eens een goede blokkering stond aan Asperense zijde. Met name de lange René Roth was in deze fase lastig te passeren aan het net.

In rap tempo liep WHV hierdoor weg van de tegenstander en pakte met 11-25 de eerste set.

Moeizamer
De tweede set verliep moeizamer. WHV leverde aan scherpte in na de makkelijke winst in de eerste set. SNA daarentegen stelde zich steeds beter in op het spel van WHV. Toch kwamen de Asperense mannen aanvankelijk nog op een ruime voorsprong.

Dankzij een hogere servicedruk en goed verdedigend werk kwam SNA terug tot 22-22. Toen stokte de productie aan de kant van WHV volledig.

De hoofdaanvaller van SNA bleek daarentegen net op stoom te komen. Driemaal achter elkaar kwam hij tot scoren en bracht de stand weer in evenwicht: 1-1.

Initiatief
In de derde set herstelde WHV zich echter prima. De ploeg nam weer meer initiatief en wist zowel aanvallend als serverend meer druk te brengen.

Dit werd mede mogelijk gemaakt door de passing die zuiver genoeg was voor spelverdeler Niels Reder om variatie in de aanval te kunnen brengen. En zo kon WHV de tegenstander weer zijn wil opleggen.

Met 17-25 werd de derde set een prooi voor de Asperense volleyballers en leken ze op weg naar een 1-3 overwinning. Maar SNA wilde daar niet aan meewerken. Waar WHV leek te denken de wedstrijd al beslist te hebben, schakelde de thuisploeg juist een versnelling bij.

Verlammen
De servicedruk ging omhoog en SNA liep verdedigend misschien wel twee stappen harder. Dit leek de gasten te verlammen. De ballen moesten vanwege een mindere passing steeds vaker naar de buitenaanvallers die echter moeizaam tot scoren kwamen.

Te vaak werden de aanvalsballen opgepakt door de verdediging van SNA. En dat terwijl de ballen aan Asperense zijde steeds makkelijker op de grond vielen of heel slordig werden verdedigd.

Zowel positioneel als qua 'focus' klopte het niet meer aan de kant van WHV. En in plaats van harder te gaan werken, leek de vechtlust alleen maar af te nemen.

En zo wist SNA op karakter de vierde en vijfde set en daarmee de overwinning in de wacht te slepen.

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 11 uur geleden
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 14 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 16 uur geleden