Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

WHV-heren kansloos tegen Voleco

Sport 138 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers zijn afgelopen zaterdag tegen een kansloze nederlaag aangelopen. In eigen huis was Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel simpelweg beter. Geen enkel moment kon WHV aan de druk ontsnappen zodat er uiteindelijk een terechte 0-4 op de borden stond.

De wedstrijd begon afgelopen zaterdag met een minuut stilte. Net voor de wedstrijd kwam het trieste nieuws binnen dat WHV-lid Ruud Verhoeven de strijd tegen zijn ziekte uiteindelijk toch had verloren. Hoewel hij dankzij zijn sterke fysiek het onvermijdelijke lang had kunnen uitstellen, was het toch opeens onverwacht snel voorbij. Een groot gemis voor familie, vrienden en voor WHV.

Stukbijten
In de wedstrijd die volgde kon WHV nooit echt een vuist maken. Rode draad tijdens de wedstrijd was het stukbijten van de Asperense aanvallers op de stugge verdediging van Voleco. Blokkerend hadden de bezoekers goed zicht op de aanval van WHV en ook het achterveld leek continu op de goede plek te staan. Bijna geen bal viel zomaar op de grond aan de kant van de tegenstander.

Overal wist Voleco wel weer een hand onder te krijgen en de bal in het spel te houden. Alleen als de passing aan Asperense zijde heel zuiver was, kon WHV de verdedigingslinie van Voleco omzeilen. Helaas was deze over het geheel genomen niet goed genoeg.

Verdediging te statisch
De verdediging van WHV daarentegen was veel te statisch. In plaats van harder te werken in het achterveld om het gebrek aan scorend vermogen te compenseren leek de achterste linie eerder verlamd.

Er was te weinig beweging en er werd te laat of niet gereageerd op de aanvalsballen van Voleco. En wat coach Hessel Reinsma ook probeerde hij kreeg het tij niet gekeerd. En zo viel er uiteindelijk weinig af te dingen op de nederlaag. Na de drie overwinningen op rij staat de ploeg nu in ieder geval weer met beide benen op de grond.

Het vizier werd na de wedstrijd dan ook snel weer vooruit gezet. Komende zaterdag 27 oktober staat de uitwedstrijd tegen SNA op het programma. In Bleskensgraaf is het aan WHV om de kater weer van zich af spelen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden