• De Fietsbond komt fietsen repareren.
• De Fietsbond komt fietsen repareren. (Foto: nl.123rf.com)

Fietsersbond houdt fietsreparatieactie in Leerdam

  •   399 keer gelezen

LEERDAM • De regionale afdeling Gorinchem en omstreken van de Fietsersbond organiseert op woensdag 31 oktober een fietsreparatieactie op het Dr. C. Voogdplein in Leerdam.

Onder de noemer 'Ik wil je zien' brengt de Fietsersbond zo goede fietsverlichting onder de aandacht. De openingshandeling zal worden verricht door Teus Meijdam, wethouder van gemeente Leerdam. Dit is rond 11:00 uur. Vervolgens kan iedereen kan gratis zijn of haar fietsverlichting laten repareren. Ook kijkt de Fietsersbond in samenwerking met de plaatselijke fietsenwinkel Den Breejen alle fietsen na op kleine gebreken en geven de medewerkers handige tips.

De fietsreperatieactie is van 11:00 tot 17:00 uur. Vooral op het platteland met beperkte openbare verlichting is het - zeker nu met de donkere dagen - van essentieel belang om goede fietsverlichting te voeren, zo betoogt de Fietsersbond. Niet alleen om zelf te zien maar vooral om goed gezien te worden. Iedereen die 's avonds wel eens in een auto rijdt, weet hoe hij plotseling verrast kan worden door het opdoemen van een fietser zonder licht. Zeker bij schemering wanneer het licht van de auto nog niet zo ver reikt. Vooral schoolgaande jongeren, maar niet alleen zij, fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Daarom organiseert de Fietsersbond deze actie om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht.

De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland. De organisatie zet zich in voor betere fietspaden, fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK