Afbeelding
Foto: Max Liet

Jeugdbrandweer wint wedstrijd in Gorinchem

Algemeen 214 keer gelezen

GORINCHEM • Jeugdbrandweer Leerdam heeft zaterdag 13 oktober 2018 de zogenoemde 'clusterwedstrijd' in Gorinchem gewonnen. Aan de wedstrijd deden zes jeugdbrandweerkorpsen uit de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden mee. De ploegen waren verdeeld in twee leeftijdsklassen: junioren 11 tot 15 jaar en aspiranten 16 tot 18 jaar.

De junioren kregen een melding van een brandgerucht in sloopwoningen aan de van Zomerenlaan in Gorinchem. Een buurtbewoner zag rook uit de woning komen, verder was er niets bekend. De woningbouwvereniging kwam gelijktijdig met de wedstijdploeg ter plaatse. Hij informeerde de ploeg dat er in de betreffende woning wel eens een zwerver slaapt. In de woning troffen de ploegen een hond aan die moest worden gered en overgedragen aan de dierenambulance.

Aspiranten
De aspiranten werden gealarmeerd voor een middelbrand aan de van Zomerenlaan. Bij sloopwerkzaamheden was een gasbrand ontstaan en i.v.m. melding van een slachtoffer had de meldkamer op voorhand opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de ploeg was de eerste tankautospuit al ter plaatse. De bevelvoerder moest overleggen en kreeg te horen dat op nummer 75 nog een slachtoffer binnen zou zitten. De ploegen wisten het slachtoffer te redden en de brand te blussen.

Uitslag Junioren

1. Leerdam, 2. Ameide, 3. Gorinchem, 4. Giessenlanden, 5. Meerkerk, 6. Lexmond, 7. 

Aspiranten

1. Leerdam, 2. Giessenlanden, 3. Lexmond, 4. Meerkerk, 5. Gorinchem

Bron: ZHZActueel.nl 

Foto's: Max Liet

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden