Afbeelding

Geslaagde Voorleeslunch in Lingesteyn

Algemeen 411 keer gelezen

LEERDAM • Tijdens de Nationale Ouderendag op vrijdag nam ook verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam deel aan de Nationale Voorleeslunch. Zowel de medewerkers, vrijwilligers als stagiaires lazen het verhaal 'Straatje' van Yvonne Keuls voor aan bewoners en familie. 

"Het was een erg geslaagde ochtend", vertelt Joke den Drijver, teamleider in Lingesteyn. "Bewoners genoten zichtbaar en het verhaal bracht veel herinneringen op. Hierover werd en wordt nog veel gesproken."

In Lingesteyn werd op alle kleinschalige woongroepen tegelijkertijd hetzelfde verhaal voorgelezen. Joke: "Met hulp van de medewerkers, vrijwilligers en stagiaires, hebben we dit kunnen doen. We zijn hen dan ook erg dankbaar." De reacties op de voorleeslunches waren erg positief. "Zowel van bewoners als familie hoorden we terug dat ze erg hebben genoten van het verhaal en het voorlezen zorgde voor ontspanning. Ze gaven aan dat het een geslaagde ochtend was en daar doen we het voor."    

Na het voorlezen van de verhalen werd samen met de bewoners koffie gedronken. "We gingen met de bewoners in gesprek en hebben veel mooie verhalen gehoord. Het verhaal 'Het straatje' bracht oude herinneringen weer tot leven. We hebben gezien dat het voorlezen van een goed verhaal veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden."

Voor meer informatie over verpleeghuis Lingesteyn en andere diensten van Rivas: Rivas Zorglijn 0900-8440.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden