• De heren van WHV boekten zaterdag een overtuigende 4-0 overwinning.
• De heren van WHV boekten zaterdag een overtuigende 4-0 overwinning. Foto: Aangeleverd

Eenvoudige overwinning WHV-heren

Sport 142 keer gelezen

VLAARDINGEN • De Asperense volleyballers van WHV boekten afgelopen zaterdag hun tweede 4-0 overwinning op rij. Tegenstander was Move4U uit Vlaardingen dat vorig seizoen promoveerde vanuit de 1e klasse.

De basis voor de royale overwinning werd gelegd door de prima servicedruk van de kant van de heren van WHV, waardoor gastheer Move4U steeds grote problemen had om de side-out te spelen. Trainer/coach Hessel Reinsma keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd.

Trainen
"Langzaam maar zeker zie ik steeds meer elementen in ons spel terugkomen waar we regelmatig op trainen. Serveren met een doel, het voetenwerk bij de servicepassing en de manier van blokkeren om maar eens wat voorbeelden te geven.""

"En ook heel belangrijk was het plezier dat het team vandaag uitstraalde. Blij zijn met elkaar en voor elkaar bij elke goede actie zijn basisingrediënten voor de juiste teamspirit", aldus Reinsma.

Servicereeks
Spelverdeler Niels Reder zette zaterdag direct de toon met zijn service. Hij begon de eerste set met een prima servicereeks, waardoor WHV gelijk een comfortabele voorsprong wist op te bouwen.

En dat beeld bleef de hele wedstrijd overeind. Ook Virgil in den Eng en aanvoerder Stefan Arp hadden zo nu en dan uitstekende servicebeurten, waardoor WHV in elke set makkelijk afstand nam van Move4U.

En als de passing dan goed lag, moest de thuisploeg nog langs de sterke blokkering van René Roth zien te komen.

Dreiging
WHV had daarentegen veel minder moeite met het spelen van de side-out. De passing van onder meer Joost de Jong kwam goed aan bij spelverdeler Niels Reder die zijn aanvallers vervolgens voor het uitkiezen had.

Er was goede dreiging op het midden en passer-loper Stefan Arp was lastig af te stoppen door de tegenstander. Datzelfde gold overigens voor diagonaalspeler René Roth.

Joeri van Wijk die later in de wedstrijd in de ploeg kwam, viel prima in.

Ruime cijfers
En zo ging de overwinning met ruime cijfers naar WHV. Slechts één set wist Move4U de 20 punten aan te tikken. In alle andere sets werd de thuisploeg daar ruim onder gehouden.

Het enige wat af en toe nog niet helemaal lekker liep, was het verdedigen vanuit de basispositie. Te vaak liepen de verdedigers weg uit hun positie zonder eerst te kijken waar de bal heen ging.

Een mooi aandachtspunt voor de komende trainingen.

Vierde plek
Dankzij de 4-0 overwinning klom WHV naar de vierde plek op de ranglijst.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen de mannen van Sliedrecht Sport op het programma die momenteel de zesde plek bezetten.

Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 5 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 7 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 7 uur geleden