• De reconstructie van de Groenedijk beleefde vorige week de feestelijke start.
• De reconstructie van de Groenedijk beleefde vorige week de feestelijke start.

Herinrichting Groenedijk in Beesd

Algemeen 223 keer gelezen

BEESD • De Groenedijk op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd ondergaat een reconstructie.

De werkzaamheden zijn mede mogelijk gemaakt door de vereniging Vrienden van Mariënwaerdt, Rabobank West Betuwe, ANWB. Ook de parkeergelden van de Landgoedfair werden aangewend om het project mogelijk te maken. De Groeneweg is onderdeel van de molenroute op het landgoed. De herinrichting moet eind november zijn afgerond, vanaf dat moment is de route ook volledig toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels. De 7,5 kilometer lange molenroute start bij pannenkoekenhuis De Stapelbakker op het landgoed en voert onder andere over de bekende Notenlaan, langs de Hooge Schuur en het Huis Mariënwaerdt.

De herinrichting van de Groenedijk is onderdeel van het project 'Stap voor Stap' op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Eerder werd de Geerdijk gerenoveerd. De vereniging Vrienden van Mariënwaerdt ondersteunt het wandelplezier op het gelijknamige landgoed en is enkele jaren geleden het project 'Stap voor Stap' gestart om de paden goed begaanbaar te houden en op een natuurlijke manier te verharden, zodat ze ook na een stevige regenbui goed begaanbaar zijn. Inmiddels zijn ook extra elementen toegevoegd, zoals meer rust- en picknickplaatsen. De totale kosten van het project zijn geraamd op 120.000 euro en de Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt hoopt door middel van crowdfunding dit bedrag de komende jaren bij elkaar te krijgen.

De vereniging Vrienden van Mariënwaerdt bestaat uit zo'n zeshonderd leden, die het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt een warm hart toedragen. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden