WHV begint seizoen met 3-1 nederlaag

Sport 121 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De Asperense volleyballers van WHV zijn het seizoen in Groot-Ammers gestart met een 3-1 nederlaag tegen VC Wik 3. WHV speelde niet stabiel genoeg om de ervaren ploeg in problemen te kunnen brengen. Toch zag de nieuw gestarte trainer / coach Hessel Reinsma voldoende lichtpuntjes om de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet te treden.

De heren van WHV kenden overigens een prima start van de wedstrijd. Spelverdeler Niels Reder begon met een goede servicereeks en legde daarmee de basis voor een kleine voorsprong. Wik was in deze beginfase ook nog niet helemaal bij de les en speelde nog wat slordig. Halverwege de eerste set waren de rollen omgekeerd en was de thuisploeg de bovenliggende partij.

Lastig scoren
Wik stelde zich verdedigend prima in op het spel van WHV waardoor de ploeg lastig tot scoren kwam. Regelmatig eindigde de Asperense aanvalsaspiratie in het sterke blok van Wik of werd deze opgepakt door de positioneel goed georganiseerde verdediging. En het ontbrak WHV aan een passend antwoord. Pas in de slotfase kwam de ploeg wat terug maar te laat om nog aanspraak te maken op de overwinning.

Ook in de tweede set dicteerde Wik het spel. Opnieuw stond de ploeg verdedigend goed. Daarnaast kwam Wik zelf relatief gemakkelijk tot scoren. Enerzijds dankzij het prima spel van hun diagonaal speler die van elke positie tot scoren kwam. Anderzijds doordat WHV verdedigend nog zoekende was.

Servicepassing
In de derde set gooide WHV de schroom van zich af. Waar de ploeg in de eerste twee sets te veel servicefouten maakte, werd er nu druk gezet met de service waardoor de side-out van Wik steeds moeizamer werd. Verder kwam de servicepassing beter aan bij spelverdeler Niels Reder die daardoor meer kon variëren.

Zowel voor de midden- als de buitenaanvallers ontstond hierdoor meer ruimte om tot scoren te komen. En zo wist WHV uiteindelijk de derde set binnen te slepen. In de vierde set schakelde Wik een tandje bij en gooide de servicedruk weer omhoog. De Asperense mannen leken moegestreden en konden geen vuist meer maken.