Afbeelding
Foto: Avri

Rondleiding over Avri-terrein en zonnepark

Algemeen 260 keer gelezen

GELDERMALSEN • Gemeentelijk afvalbedrijf Avri organiseert in oktober zes keer excursies op het terrein waar het vuilnis wordt verwerkt en op het zonnepark. Vragen stellen over het nieuwe afvalbeleid is ook mogelijk.

De open dagen zijn bedoeld voor inwoners van de tien gemeenten waar Avri vuil ophaalt. De excursie bestaat uit een binnengedeelte met presentaties over afval en het zonnepark. Aansluitend is er een rondleiding over het Avri-terrein en het zonnepark onder begeleiding van een gids.

Inwoners krijgen met deze excursie de kans om tussen de 34.000 zonnepanelen te lopen en de enorme grootte ervan te ervaren. Op het Avri-terrein is onder andere de grote overslaghal van 100.000 kubieke meter te bezoeken. Hierin wordt afval van de inwoners gelost om van daaruit op transport te gaan naar de verschillende verwerkers. 

Voorafgaand aan de buitenexcursies is er een presentatie over Avri, afvalscheiden en (de totstandkoming van) het zonnepark. Natuurlijk is er uitgebreid tijd voor het stellen van vragen over het nieuwe afvalbeleid. 

De data en tijden staan op avri.nl/excursies. Daar kunnen inwoners zich ook aanmelden. Bellen kan ook: 0345-756616.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden