Afbeelding
Foto: 123rf.com

Stadsmanagers: 'Politiek Vijfheerenlanden laat debat over winkeltijden varen'

Algemeen 319 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Er komt geen politiek debat over de winkelopeningstijden in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Aanvankelijk zou dit debat eind september plaatsvinden in Leerdam, maar bij de politieke partijen is er  – volgens stadsmanager Hans van Kooten (Vianen) en centrummanager Lidia van Ingen (Leerdam) – onvoldoende interesse in het onderwerp. 

Volgens Hans van Kooten reageerden de partijen begin juni nog positief op het plan om een debat over de winkeltijden. "Sommigen zelfs met de opmerking: we gaan geen enkel debat uit de weg." Maar uiteindelijk bleek het animo toch te klein. "Slechts twee partijen hebben formeel gereageerd en één informeel. Daarmee kun je geen boeiend debat organiseren." 

Van Kooten steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. In een ronkend persbericht uit hij forse kritiek op de politiek. "Uiteraard mag die keuze worden gemaakt, we leven tenslotte in een vrij land. (…) Neemt niet weg dat ik echt teleurgesteld ben in de meeste politieke partijen die meedoen aan de Vijfheerenlanden-verkiezing in november, het voelt als weglopen voor dit onderwerp. Hoe serieus neemt de politiek de inwoners als je niet eens de moeite wilt nemen te luisteren naar de wensen van ondernemers en consumenten?" 

Van Kooten en Van Ingen gaan nu proberen om het onderwerp in andere verkiezingsdebatten aan bod te laten komen, hoewel het "binnen de andere debatten nooit de aandacht krijgt die het in het debat over alleen winkelopeningstijden wel zou krijgen".
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws gisteren
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden