Afbeelding
Foto: 123RF

Kinderen gaan op stap met Bloementuin-bewoners in Geldermalsen

Algemeen 171 keer gelezen

GELDERMALSEN • Santé Partners organiseert zaterdag 22 september een wandeling voor de bewoners van de Bloementuin met kinderen van scouting Graaf van Gelre en met kinderen van groep 8 van obs Jan Harmenshof. De initiatiefnemers waren dit jaar één van de winnaars in de strijd om het leefbaarheidsbudget in de gemeente. Ze organiseren met het binnengesleepte geld diverse activiteiten voor bewoners van de Bloementuin en kinderen.

Ter voorbereiding op de wandeling hebben de kinderen een cursus 'Veilig rijden met de rolstoel' gehad. De cursus werd verzorgd door een medewerker en een bewoonster van de Bloementuin. Tijdens de cursus kregen de kinderen ook uitleg over dementie en wat het voor de mensen en hun omgeving betekend. De kinderen ontvingen een certificaat voor het volgen van de cursus.

Op zaterdag 22 september start de wandeling om 10:30 uur bij de Bloementuin in Geldermalsen. De wandeling is omlijst met vrolijke muziek en gaat richting 's Heerenloo. Daar zorgt de scouting voor wat lekkers. 

Leefbaarheidinitiatief 
De initiatiefnemers van de activiteiten waren in mei één van de winnaars van het leefbaarheidbudget. Ze wonnen met 203 stemmen een budget van 5.000 euro. Met het geld organiseren ze diverse activiteiten voor bewoners van de Bloementuin, ouderen met dementie, en kinderen van obs Jan Harmenshof  en de scouting in Geldermalsen. Doel is om de betrokkenheid van kinderen bij ouderen te vergroten. Bewoners van de Bloementuin genieten tegelijkertijd van de aanwezigheid van kinderen. 

Het leefbaarheidbudget
Het leefbaarheidbudget is een budget dat de raad beschikbaar stelt voor maatschappelijke initiatieven. Hier hangt een wedstrijdcomponent aan. De initiatiefnemer die de meeste stemmen weet te winnen, mag een deel van het budget hebben om het initiatief uit te voeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ver Munnich (midden) met haar vriend en voorzitter Theo van de Water.
500.000ste passagier voor Buurtbus De Linge: 'Goed en veilig vervoersmiddel' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden