Logo hetkontakt.nl/leerdam

'Zwaar verkeer hoort niet thuis in Voorstraat Asperen'

  •   499 keer gelezen

LINGEWAAL • Er moet beter worden toegezien op het rijverbod van vrachtwagens in de Voorstraat in Asperen. Dat betoogde Fred Temminck van de ChristenUnie donderdag tijdens de gemeenteraad van Lingewaal. Een motie van zijn hand werd unaniem aangenomen.

Uit verkeerstellingen blijkt dat het vrachtwagenverbod nog gemiddeld 38 keer per dag wordt overtreden. Dat moet maar eens afgelopen zijn, volgens Temminck. "Zwaar verkeer hoort niet thuis in Asperen." Naast handhaving pleit Temminck ook voor betere bebording op de toeleidende wegen richting de Voorstraat.

De raad ging donderdag akkoord met een krediet van 675.000 euro voor de herinrichting van de Voorstraat. De werkzaamheden staan gepland voor het eerste kwartaal van 2019. 

Heukelum
Het college had graag ook de Voorstraat en de Torenstraat in Heukelum aangepakt. Maar daarvoor kreeg de gemeente zo kort op de herindeling geen toestemming van de provincie Gelderland. Wel wordt het pleintje voor de voormalige gemeentehuis opgeknapt. Op het pleintje komen echter geen zeven parkeerplaatsen, zoals het college graag had gewild.

Met name PvdA en VVD waren fel tegen. "Het is nog één van de zeldzame open plekken in Heukelum. Het is zonde om dat aan parkeerplaatsen op te offeren", zei Fred Kloppenborg (PvdA). Gert-Jan van Ochten (VVD): "Het is zonde dat er in Heukelum zoveel blik op straat staat. In plaats van meer parkeerplaatsen zouden er eigenlijk minder parkeerplaatsen moeten komen."

Volgens wethouder Griedo Bel is er in Heukelum duidelijk behoefte aan meer parkeerplaatsen. "We komen ook tegemoet aan de wens van de bakker en de wijnhandelaar, die ook wat meer parkeermogelijkheden willen." Maar uiteindelijk legde Bel zich neer bij de meerderheid van de raad. "Het betekent misschien dat ik m'n brood voorlopig maar ergens anders moet gaan halen." 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK