Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De Glasstad Classic Car Rally staat weer voor de deur.
• De Glasstad Classic Car Rally staat weer voor de deur. (Foto: PR Glasstad Classic Car Rally)

Vijftiende editie Glasstad Classic Car Rally staat voor de deur

  •   139 keer gelezen

LEERDAM • Alweer voor de vijftiende keer organiseert Lions Club Leerdam op zaterdag 15 september de Glasstad Classic Car Rally, met de start en finish in de binnenstad van Leerdam.

Tientallen equipes vertrekken die dag vanaf het Dr. Reilinghplein in Leerdam voor een uitdagende tocht door het Rivierengebied. De rally staat open voor equipes met auto's ouder dan 25 jaar en voor jongere sportcoupés en cabriolets. De auto's en hun eigenaren verzamelen zich rond 10:00 uur op het Dr. Reilinghplein. Dan zijn de oude bolides ook te bewonderen.

De start is om 12:00 uur. Tussen 16:00 en 18:00 uur worden de auto's weer terugverwacht in Leerdam. Voor autoliefhebbers biedt het evenement een mooie kans om de deelnemende wagens te bewonderen en voor de bezitters een leuke gelegenheid deel te nemen aan een leuke route, hopelijk met mooi weer. Voordat de auto's overigens finishen, rijden ze traditiegetrouw een rondje langs ASVZ-locatie Lingebolder. Een moment waar bewoners en begeleiders elk jaar weer enorm naar uitkijken.

Er wordt gestart in één klasse, een klasse met enige uitdaging, maar zonder al te moeilijke kaartleesopdrachten. De rit biedt ook voldoende uitdaging voor de ervaren rallyrijders, zo belooft de organisatie. Ook zij zullen zich niet vervelen tijdens de Glasstad Classic Car Rally. Kortom: een leuke rally voor iedereen, er komen verschillende kaartleessystemen aan bod, zoals bol-pijl, punten-pijlen en de ingetekende lijn met barricades. De startlijst van de Glasstad Classic Car Rally is al op de website van de Lions Club te vinden.

De opbrengsten van de rally zullen door de Lions Club Leerdam worden gereserveerd voor toekomstige bijdragen aan dezelfde Lingebolder en aan andere initiatieven in en rond Leerdam. Zo is in het verleden steun gegeven aan bijvoorbeeld de restauratie van gemaal De Oude Horn, het Leerdamse dierenasiel en Voedselbank Leerdam.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten