• De dames van WHV willen terug naar de regiodivisie.
• De dames van WHV willen terug naar de regiodivisie. Foto: aangeleverd

Ralph Sap wil potentieel WHV benutten

Sport 176 keer gelezen

ASPEREN • De dames van WHV speelden zaterdag hun eerste oefenwedstrijd onder leiding van hun nieuwe trainer Ralph Sap. De afgelopen jaren werd deze positie door Niels Reder bekleed. Hij liet veel jonge meiden instromen. Ralph gaat deze lijn voortzetten en wil de potentie van de dames benutten.

De dames hebben een aantal jaren regiodivisie gespeeld, maar spelen nu weer in de hoogste klasse van de regio, de promotieklasse. Ralph Sap is naar WHV gekomen, omdat hij in de komende jaren veel kansen en mogelijkheden voor het team ziet.

Positief
De nieuwe trainer is erg positief over de inzet van de dames: "Het team kan nog ontzettend groeien op zowel technisch, tactisch en mentaal vlak. Wat me opvalt is dat - ondanks de aanwezigheid van veel nieuwe, jonge speelsters - er in korte tijd een hecht team is ontstaan."

"Ze willen voor elkaar werken, hebben de wil om beter te worden en steken daar alle energie in."

Uitdaging
Gezien het afscheid van diverse speelsters uit de voormalige dames 1, staat Ralph voor een grote uitdaging.

Ralph Sap: "Het eerste doel is handhaving in deze klasse en daarna doorgroeien. De eerste wedstrijden zullen zeker uitdagend zijn om te winnen en het team zal in het seizoen moeten groeien."

Voorzitter Olaf van Arkel is blij met de komst van de nieuwe trainer, omdat die de afgelopen jaren op hoog niveau getraind en gecoacht heeft.

"WHV wil graag weer terug naar de regiodivisie. Daar hebben we naast talent, ook de accommodatie en clubstructuur voor", aldus Van Arkel. "Ralph heeft de visie, die nodig is om de WHV-dames duurzaam op divisieniveau te laten presteren, en die extra prikkel brengt ons weer verder."

Progressie
De kersverse trainer licht toe: "De focus van WHV zou moeten liggen op het stimuleren van kinderen om te komen volleyballen en vervolgens deze kinderen door de begeleiding van goede trainers progressie te laten maken."

"De structuur van WHV en de focus en drive om de jeugd te verbeteren is zeker aanwezig. De vereniging moet gezelliger en aantrekkelijker zijn dan sociale media en online games, zodat vrienden en vriendinnen uitgenodigd worden."

Ralph Sap vindt dat WHV voldoende moet blijven investeren in scholing en dat er meer getraind moet worden. Het ontwikkelen van techniek kost veel tijd en er is ook regelmatig tactische training nodig. "Een training van twee uur zou welkom zijn", benadrukt de nieuwe technische man.

Publiek
Hij roept het publiek op om vooral bij de wedstrijden te komen kijken. "De dames 1 van WHV is een leuk en jong team dat heel veel enthousiasme en veel werklust laat zien.

De wedstrijden beloven dan ook erg boeiend te worden", voorspelt Sap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 14 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 17 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden