• De eerste editie van de Wittenbergfair.
• De eerste editie van de Wittenbergfair. Foto: aangeleverd

Tweede Wittenbergfair in Haaften klaar voor de start

Algemeen 273 keer gelezen

HAAFTEN • De tweede editie van de Wittenbergfair wordt zaterdag 15 september gehouden in en rond het zorgcentrum aan de Bernhardstraat 4 in Haaften. "We doen het vooral voor de bewoners."

Het is de tweede keer dat Wittenbergzorg een eigen fair organiseert. "In het verleden deden we altijd mee met de jaarmarkt die in juni in Haaften wordt gehouden. Maar door een eigen fair kunnen we ons als Wittenbergzorg beter presenteren en hebben we ook meer mogelijkheden", vertellen Tamara van Weelden en Angelique Breugem van het zorgcentrum. De afdelingen van De Wittenberg zorgen zelf voor de aankleding en invulling van hun kraampjes. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de bewoners van die afdeling.

Op zaterdag 15 september is het van 10:00 tot 15:00 uur een drukte van belang in de tuin van De Wittenberg. "We houden alle activiteiten zoveel mogelijk buiten, maar het restaurant is ook open." Rond het zorgcentrum verrijzen allerlei marktkramen waar een groot aantal artikelen te koop is, zoals rookworsten, bolchrysanten, kaarten en decoratie-artikelen. Daarnaast zijn er diverse spellen en een enveloppenstand. De kinderen kunnen zich vermaken met de boerderijdieren van De Buitenhoeve en een springkussen. "En uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Er zijn onder meer poffertjes, hamburgers, soep en saté te koop; de bezoekers komen niets tekort", lachen Tamara van Weelden en Angelique Breugem. Als speciale attractie nemen vrijwilligers van motorclub 'Health Angels' een aantal bewoners mee voor een toertochtje met een motor met zijspan. Een eerder geplande tocht ging door het slechte weer toen niet door.

De opbrengst van de fair komt direct ten goede aan de bewoners van het zorgcentrum. "Er zijn plannen om een braintrainer aan te schaffen, waarmee de bewoners door het doen van puzzels en opdrachten hun geheugen kunnen trainen. Een andere afdeling probeert een televisiescherm bij elkaar te sparen, er zijn plannen voor een snoezelkamer en we zijn druk bezig met de aanleg van een belevenistuin."
De medewerkers constateren dat veel sponsors uit Haaften en omgeving spontaan producten beschikbaar stellen en ook op andere manieren de organisatie van de fair steunen. "De Wittenberg lééft bij de mensen. Hartverwarmend! We rekenen op een gezellige dag, waarbij we ook nog eens een mooi bedrag voor onze bewoners bij elkaar kunnen brengen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 23 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden