• HCL wil haar jeugdopleiding op een hoger plan brengen.
• HCL wil haar jeugdopleiding op een hoger plan brengen.

HCL werkt aan opleiding voor hockey jeugd

Sport 251 keer gelezen

LEERDAM • Hockey Club Leerdam werkt aan een ambitieus plan voor haar jeugdopleiding.

De recente ledengroei was voor HCL aanleiding een jeugdbeleidsplan op te stellen. Het uitgangspunt is dat alle jeugdleden trainingen krijgen waarbij kwaliteit en beleving hoog in het vaandel staan.

Daarom worden met ingang van het nieuwe seizoen de trainingen verzorgd door professioneel hockeytrainer Floris de Ridder.

Nieuwe trainer
De nieuwe trainer speelde in Oranje onder 16 en hockeyt nu bij Kampong uit Utrecht waarmee hij in 2017 en 2018 landskampioen werd. De eerste vormen van samenwerking werden vorig seizoen gelegd: losse clinics voor de jeugd en het project 'train de trainer'.

Hierbij leerden de clubtrainers van De Ridder om hun trainingen nog beter te maken.

Uniek
Het unieke aan de samenwerking is dat eigen clubtalenten de mogelijkheid hebben gekregen om zich naast Floris de Ridder te ontwikkelen tot erkend bondstrainer. Hierdoor worden de clubtrainers op een hoger niveau gebracht, waardoor de trainingen aan de jeugd steeds beter worden.

De afgelopen maanden is er veel werk verzet om de plannen vorm te geven. HCL biedt de jeugd in Leerdam en omstreken een unieke kans om sport op niveau te bedrijven. "Om de vergelijking met voetbal te maken: het is alsof Dirk Kuyt je wekelijks komt trainen. Dat is voor Leerdam een unicum", aldus het HCL-bestuur.

Voor informatie of aanmeldingen: info@hcleerdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden