• LHV De Snoek geeft cursus aan de jeugd.
• LHV De Snoek geeft cursus aan de jeugd. Foto: nl.123rf

LHV De Snoek geeft cursus aan jeugd

Sport 143 keer gelezen

LEERDAM • In mei en juni hebben ruim 200 kinderen van groep 7 en 8 visles ontvangen. Van deze kinderen hebben er verschillende een gratis vergunning aangevraagd. LHV De Snoek uit Leerdam wil deze gratis jeugdvergunning omzetten in een lidmaatschap.

Dat levert veel voordelen op. Zo wordt er speciaal voor deze kinderen een cursus 'vissen met de vaste hengel' gegeven, waarbij ze een gratis hengel en tuigje krijgen. Het lidmaatschap kost € 10,-. Wie nu lid wordt, kan gratis meedoen aan de cursus.

Op de cursus leren de kinderen onder meer hoe je om moet gaan met vissen, hoe je een haak aan de lijn kunt knopen, hoe diep je moet vissen, hoe je verschillende aassoorten kunt gebruiken en waar er in en rond Leerdam goede visstekken zijn.

Bovendien krijgen cursisten spullen om een tuigje te maken. Daarnaast krijgen ze een vistuigje, een peilloodje, een setje onderlijntjes en een stekkie telescoophengel van vier meter. Kinderen die geen gratis vergunning hebben aangevraagd, kunnen ook lid worden en aan de cursus meedoen. Het wordt op prijs gesteld wanneer ouders de cursus bijwonen.

Meer informatie over De Snoek is te vinden op www.lhvdesnoek.nl. De cursus wordt gehouden op zaterdag 25 augustus van 14:00-17:00 uur. Locatie: de botenhaven van De Snoek aan de Zuidwal, naast de rondvaartboten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden