Verboden te zwemmen.
Verboden te zwemmen. Foto: Marijke Verhoef

Zwemmer loopt bloedvergiftiging op na duik in de Linge

Algemeen 5.206 keer gelezen

REGIO • In de rivier de Linge tussen Rumpt en Rhenoy is de Vibrio-bacterie aangetroffen, dit meldt GGD Gelderland-Zuid. Het water is onderzocht nadat een patiënt bloedvergiftiging door deze bacteriën opliep na duik in dat gedeelte van rivier de Linge. 

Vibrio-bacteriën zijn bacteriën die van nature in water voorkomen, maar ze vermenigvuldigen zich sneller bij warm weer. Deze bacteriën kunnen bij zwemmers oor-, huid- en wondinfecties veroorzaken. Heel soms leidt dit tot bloedvergiftiging.

In Nederland werden eerder Vibrio-bacteriën aangetroffen in de Noordzee, de Oosterschelde en het IJsselmeer. Dat nu ook Vibrio-bacteriën worden gevonden in de Linge hangt mogelijk samen met de warme zomer en hoge watertemperatuur.

De GGD waarschuwt voor het zwemmen in de Linge. Vooral voor mensen met open wondjes is er een risico op infecties met bacteriën zoals de Vibrio-bacterie. De Linge tussen Rumpt en Rhenoy is geen officiële zwemwaterlocatie en wordt niet gecontroleerd.?

Mensen die last hebben van oor-, huid- of wondinfecties na te hebben gezwommen in buitenwater, worden aangeraden met hun huisarts contact op te nemen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden