• Junior Klaiber in de danszaal van De Schildkamp.
• Junior Klaiber in de danszaal van De Schildkamp. Foto: Dick Aanen

Lessen streetdance/hiphop in Asperen

Algemeen 617 keer gelezen

ASPEREN • Junior Klaiber start half september met lessen streetdance en hiphop in De Schildkamp in Asperen.

"Voorlopig zijn de lessen alleen op woensdagavond, maar het is mijn bedoeling om alle dagen van de week les te gaan geven", zegt de 34-jarige dansdocent.

Klaiber komt uit Amsterdam en studeerde aan de Codarts Kunstacademie. Vanaf 2013 runde hij samen met een partner een succesvolle dansschool in Haarlem.

Heukelum
Junior woont sinds kort met zijn huidige vriendin in Heukelum. Z'n activiteiten in Haarlem zet hij voorlopig op een lager pitje. Hij gaat zich nu met zijn dansschool JJay's Dance Centre helemaal op de geïnteresseerde dansjeugd in Asperen en omgeving richten. "Ik weet dat er ook in deze regio veel vraag is naar de danslessen. Streetdance en hiphop zijn populair. Dat komt voor een deel ook door de vele dansprogramma's op televisie. Tot een paar jaar geleden zag je vooral meisjes bij de danslessen. Maar gelukkig melden zich steeds meer jongens aan."

Gemotiveerd
Junior gaat zich vooral richten op jongeren vanaf 12 jaar. "Dat vind ik de leukste leeftijdsgroep. Jongeren van deze leeftijd zijn zich veel bewuster waar ze mee bezig zijn dan kinderen van acht of negen jaar. Ook zijn ze echt gemotiveerd om iets te bereiken."

Spiergroepen
Junior is al zijn leven lang een gepassioneerd beoefenaar van streetdance en hiphop. "Je gebruikt je armen, benen en heel veel spiergroepen in je lichaam. Het is niet alleen acrobatiek. Bij sommige vormen gaat het om te bewegen op de woorden die gezongen worden, bij andere vormen dans je op de beat van de muziek. Er zijn ook tussenvormen."

In juni en juli zijn al enkele introductiedagen geweest. "Er kwamen best wel wat mensen op af. Maar eigenlijk was het te warm met temperaturen boven de 30 graden."

De eigenlijke start van het seizoen is op woensdag 19 september. er zijn dan lessen vanaf 16:00 tot 22:00 uur.

Op woensdag 22 augustus is er van 19:00 tot 21:00 uur nog een een gratis workshopavond voor geïnteresseerden. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden