Afbeelding

Herwijnen krijgt dit najaar haar rotonde

Algemeen 793 keer gelezen

REGIO • In het najaar van 2018 start provincie Gelderland met het onderhoud aan de Graaf Reinaldweg tussen Waardenburg en Gorinchem. Dan wordt onder meer ook de rotonde bij Herwijnen aangelegd. Om omwonenden en geïnteresseerden hierover te informeren is er dinsdag 21 augustus een inloopavond in dorpshuis De Poort in Herwijnen.

Provincie Gelderland gaat in het najaar flink aan de gang op de Graaf Reinaldweg. Naast het aanleggen van de rotonde, wordt de ontsluiting van de Kortestraat in Tuil opgeheven, de parkeersituatie bij de begraafplaats bij Vuren verbeterd, het aantal inritten van en naar agrarische percelen beperkt, bushaltes verbeterd en ook de fietsoversteek ter hoogte van de afrit A2 wordt aangepakt. Daarnaast gaat Gelderland vanaf de grens van de bebouwde kom van Waardenburg to aan de rotonde op de Achterweg fietssuggestiestroken omzetten naar fietsstroken.

Maar: Herwijnen krijgt dus ook haar rotonde. Eind augustus starten hiervoor de eerste voorbereidende werkzaamheden. De rotonde zou in het najaar klaar moeten zijn, daarna beginnen de overige werkzaamheden. 

De inloopavond in De Poort begint om 19:00 uur en duurt tot 20:30 uur. Meer informatie over het project is op de website van de provincie te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden