Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Tijdens de speelweek wordt ook een bezoekje aan China gebracht.
• Tijdens de speelweek wordt ook een bezoekje aan China gebracht. (Foto: Aangeleverd)

Speelweek Asperen klaar voor de start

  •   413 keer gelezen

ASPEREN • Asperen is klaar voor de 39e speelweek. Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus neemt het organiserende comité alle kinderen uit Asperen in de basisschoolleeftijd mee op een avontuurlijke reis rond de wereld.

asperen • Traditiegetrouw wordt de speelweek gehouden in de laatste week van de zomervakantie. "We willen de kinderen een leuke week bezorgen voor ze weer naar school gaan. Bovendien is het een mooie gelegenheid voor de kinderen om elkaar weer te ontmoeten", vertelt Monique Temminck van het organiserende comité. Volgens haar is de speelweek al jaren een belangrijk evenement voor Asperen. "De sfeer is heel relaxed en laagdrempelig. We zorgen voor een aansprekend programma met een combinatie van sport en spel. Veel verenigingen en vrijwilligers werken mee om deze week mogelijk te maken."

Professioneel
De organisatie doet er alles aan om de speelweek zo professioneel mogelijk te laten verlopen. Zo 'draaien' er twee programma's naast elkaar: één voor groep 1 tot en met 9 en een programma voor de groepen 6 tot en met 9 dat bekend staat als 'de expeditie'. "De expeditie is er de laatste jaren bij gekomen. Dat maakt het voor de oudere kinderen nog leuker. De expeditieteams voeren de hele week opdrachten met elkaar uit. Daarmee kunnen ze expeditiegeld verdienen. Donderdagavond wordt de finale gespeeld, het team dat wint krijgt een prijs en een wisselbeker mee naar huis." Kinderen die geen zin hebben om mee te doen aan de expeditie kunnen toch het gewone programma volgen. Het thema dit jaar is 'Asperen rond de wereld'. "We gaan tijdens de speelweek langs vijf continenten. Elke dag komt er een ander continent aan de beurt. We hebben onze activiteiten zoveel mogelijk aangepast aan dit thema", vertelt Monique Temminck.

Hoogtepunten
Het programma bevat de nodige hoogtepunten. Zo staat er maandag een fotospeurtocht en spuitbal op het programma, terwijl de expeditiedeelnemers tijdens de 'Australian Games' getest worden op snelheid, behendigheid en samenwerking. De dinsdag staat bol van de activiteiten, waarbij een bezoek aan de Noordpool centraal staat met onderdelen als sneeuwvolley, de Poolwandeling en wakvissen. Voor de kleintjes is er een bedtijdverhaal, terwijl later op de avond voor de expeditiegroepen het vragenvuur volgt. Met deze bloedstollende quiz is er weer expeditiegeld te verdienen.

Woensdagmorgen wordt er geknutseld en getekend. 's Middags leidt een bezoek aan China tot een Olympische gymwedstrijd, terwijl 's avonds een landengeluidenspel op het programma staat. De expeditiedeelnemers gaan in de muziektent in het bos een dansbattle aan met elkaar. Donderdag staat in het teken van een bezoek aan Amerika. 's Morgens is er een bingo, 's middags wordt voor de kleintjes een pretpark georganiseerd, terwijl de oudere deelnemers naar de Crossfit gaan. 's Avonds kunnen de kinderen in een big band muziekinstrumenten uitproberen en samen muziek maken. De dag wordt afgesloten met het eindspel van de expeditiedeelnemers. Op de slotdag staat het EK voetbal op het programma. Met voor de groepen 1 tot en met 4 allerlei voetbalspelletjes, terwijl de oudere kinderen op het complex van voetbalvereniging Asperen een landentoernooi afwerken. Vrijdagavond wordt in het Dorpshuis de spetterende slotavond gehouden.

Het speelweekcomité kiest elk jaar een goed doel uit. "Dit jaar hebben we daarvoor Speeltuinvereniging Asperen uitgekozen. De vereniging heeft plannen om naast de ijsbaan een nieuwe, grote speeltuin te realiseren. Ze zijn al volop in gesprek met de gemeente. We willen ze graag bij hun plannen steunen", aldus Temminck.

Het complete programma en alle gegevens staan in het boekje dat in Asperen huis aan huis is verspreid én op de website. Ook zijn de activiteiten van het comité te volgen via facebook. Deelname aan de speelweek kost 7,50 euro. Voor dat bedrag kan worden meegedaan met alle activiteiten. De kinderen kunnen zich tot vrijdag 17 augustus opgeven voor het evenement.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK