Afbeelding
Foto: ingimage

Voormalige vluchtelingen exposeren in de St. Pieterskerk in Beesd

Algemeen 293 keer gelezen

BEESD • In de St. Pieterskerk in Beesd is in augustus de expositie 'De vluchtelingen' van Aafke Steenhuis te zien. Dit is een reizende tentoonstelling, die ontstond nadat Steenhuis het boek 'Dit zijn de namen' van Tommy Wieringa had gelezen. Dit relaas over 'een eindeloze zwerftocht vol ontberingen' bracht haar tot het maken van kleine, uitgeholde figuurtjes. Het werden er uiteindelijk veertig, deze vertolken de oneindige stroom vluchtelingen.

Maar Steenhuis exposeert in Beesd niet alleen, er zijn werken van verschillende 'ex-vluchtelingen' te zien. Zo is een kunstenaarsechtpaar uit Syrië aangesloten, Ali Khalil en Elena Kukuy. Ali kijkt met nieuwe ogen naar de Nederlandse natuur en gebouwen en legt dit vast in zijn schilderijen, een Syrische toets in het Nederlandse landschap als het ware. Elena Kukuy vindt haar inspiratie in dieren en is zeer kundig in de aquareltechniek. Met zorg en precisie probeert ze de blik van een dier, de houding of de kleuren weer te geven. Bovendien zijn er werken van Mohammad Aglah uit Culemborg te zien, hij heeft zijn opleiding in Irak gevolgd en heeft in Nederland de Fotoacademie afgerond. Hij combineert verschillende technieken en materialen en verbindt die samen tot nieuw werk. Tot slot doet Amer Bader mee, hij is een Irakese kunstenaar. Hij is opgeleid aan de Universiteit van Bagdad. Bader haalt zijn inspiratie uit de natuur. De huidige maatschappelijke onrust en vluchtelingenproblematiek zijn voor hem ook belangrijke thema's. Deze groepsexpositie toont verschillende werelden, maar ook overeenkomsten. De expositie is in het weekend te zien, de kerk is op zaterdag geopend van 11:00 uur tot 14:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden