Afbeelding
Foto: Rick den Besten
vierdaagse

Jan Baas: 'Je vindt dit leuk of je vindt er helemaal niets aan'

Algemeen 684 keer gelezen

NIJMEGEN/LEERDAM • Als je zoals Leerdammer Jan Baas elke dag 50 kilometer loopt op de Nijmeegse Vierdaagse, kom je langs hele stukken route waar geen toeschouwer is te vinden. "Daar moet je tegen kunnen." 

Jan Baas wandelt donderdag in zijn shirt van Brandweer Leerdam, waar hij als vrijwillige brandweerman actief is. Fijn, zo'n herkenbare Leerdammer. Zwaar heeft hij het niet echt. Hoewel: "De eerste dag hakt er altijd wel in. Dat was ook vanwege de warmte, hoewel dat eigenlijk alle laatste edities wel zo is. Dus daar raak je ook wel aan gewend. Ik heb alleen deze keer niet echt getraind, dus de Vierdaagse zelf is eigenlijk mijn training." Dus dan is zo'n eerste dag even doorbijten. 

Vooral als je zoals Baas de 50 kilometer loopt. Wandelaars aan die afstand maken een extra 'lus', als het ware. "Dat is soms best saai, in de dorpen staat dan nog wel wat publiek. Maar op de stukken daar tussenin niet. Daar moet je dan tegen kunnen."

Baas loopt zelf voor de negende keer de Vierdaagse. Dus hij weet wat hij kan verwachten. "Je vindt dit leuk of je vindt er helemaal niets aan. Volgens mij is er niet iets er tussenin." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden