• Joosten Luiten op het toernooi in Spijk in 2016.
• Joosten Luiten op het toernooi in Spijk in 2016. Foto: Rick den Besten

Joosten Luiten niet op KLM Open vanwege polsblessure

Sport 261 keer gelezen

SPIJK • Joost Luiten kan vanwege een blessure aan zijn pols niet meedoen aan de KLM Open in september. Dit meldt toernooidirecteur Daan Slooter. 

Luiten ondergaat binnenkort een operatie aan zijn pols en kan de komende drie tot vier maanden niet golfen. Dat betekent dus: geen KLM Open. Slooter: "De organisatie van het KLM Open, de partners KLM en ING Private Banking en alle andere betrokkenen leven zeer met Joost mee in deze voor hem moeilijke tijd. Het moet voor een topsporter extreem pijnlijk zijn als het lijf niet wil meewerken. Wij hopen dat Joost later dit jaar weer 'fighting fit' is en dat de zesvoudig European Tour-winnaar zijn plaats tussen Europa's elite golfers weer kan innemen."

Als tweevoudig winnaar en ambassadeur van het KLM Open zal Joost Luiten als speler gemist worden op golfbaan The Dutch in september, maar hij heeft aangegeven dat hij zijn rol als ambassadeur voor en tijdens het toernooi graag wil blijven uitoefenen. Slooter: "Hiervoor zijn wij hem zeer dankbaar. Het toont eens te meer aan hoe gelukkig Nederland mag zijn dat Joost vlaggendrager is van het Nederlandse golf. Een beter rolmodel kunnen we ons niet indenken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden