Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Het slaan van de eerste paal was een warm klusje.
• Het slaan van de eerste paal was een warm klusje. (Foto: Peter Verbeek )

Eerste paal voor Broekgraaf-project De Glasmeesters geslagen

  •   299 keer gelezen

LEERDAM • In de oostelijke zone van Broekgraaf is afgelopen vrijdag op ludieke wijze de eerste paal geslagen van project De Glasmeesters. Dat betreft de innovatieve ontwikkeling van twee koop- en twee huurcomplexen, met in totaal 76 energieneutrale appartementen, die in twee fasen worden gebouwd.

Crossing Borders Development realiseert in de eerste fase 17 luxe terrasvormige koop- en 21 huurappartementen. Deze kenmerken zich door een mooie architectuur, een hoogwaardig afwerkingsniveau, veel daglicht en royale buitenruimten. Alle appartementen krijgen onder andere zwevende dekvloeren met daarin opgenomen vloerverwarming en -koeling door middel van een warmtepompsysteem, triple beglazing en hoog isolerende gevels. In het ontwerp zijn tevens aansluitpunten voor elektrische fietsen opgenomen én voorzieningen om hybride en elektrische auto's in de half verdiepte parkeergarage op te kunnen laden. Door de energieneutrale uitvoering zijn er geen energiekosten voor verwarming, koeling en warm water.


Namens de gemeente Leerdam was wethouder Cees Taal aanwezig om, samen met zeven nieuwe bewoners, met een antieke heistelling de eerste - houten - paal in de grond te drijven. "Vanuit mijn duurzaamheidsportefeuille wil ik alleen nog maar zaken doen met ontwikkelaars en bouwers met het groene hart op de goede plaats. De Glasmeesters staat volledig in het teken van duurzaamheid. Alle appartementen zijn gasloos en daarmee voorbereid op de toekomst."

Voor Jaap Kruithof, directeur van Crossing Borders Development, is project De Glasmeesters een mooie mijlpaal als ontwikkelaar van groene en duurzame projecten. "Naast het feit dat wij in al onze projecten mooie architectuur en een hoog afwerkingsniveau nastreven willen we graag een actieve rol spelen in het verduurzamen van onze samenleving. Met het echte heiwerk gaan we op 17 juli beginnen en over een jaar kunnen de nieuwe bewoners hun intrek nemen."

Tina van Ameijde-Harmusial (57), is een van de toekomstige bewoners van een koopappartement. "Mijn man en ik willen graag gelijkvloers gaan wonen en twee jaar geleden zijn we serieus gaan zoeken. Maar in deze prijsklasse - vanaf 240.000 euro - valt dat niet mee. Toen wij lucht kregen van dit project zijn we direct naar de makelaar gestapt. We hebben ons als eersten aangemeld en uiteindelijk hadden we de eerste keuze. Belangrijk voor ons was de stand van de zon en de grootte van de berging en de keuken. In onze cultuur hebben we een grote keuken nodig! Dat deze appartementen energieneutraal zijn sprak ons ook erg aan. We hebben gekozen voor de tweede woonlaag met balkon op het zuiden. Ik ben opgegroeid in Leerdam-West en ga nu weer terug naar oude buurt."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK