Afbeelding

Neerijnen houdt ruim miljoen over aan 2017

Algemeen 252 keer gelezen

NEERIJNEN • Rian Verwoert, wethouder financiën in de gemeente Neerijnen, blikt tevreden terug op 2017. De gemeente heeft 1,3 miljoen euro overgehouden. 

Aantekening hierbij is wel dat dit resultaat grotendeels te danken is aan incidentele meevallers. Deze zijn ontstaan door het vrijvallen van gevormde voorzieningen voor verliezen op de grondontwikkeling, het eveneens vrijvallen van voorzieningen voor onderhoud aan gebouwen en het wegvallen van een verplichting binnen het sociaal domein. Zonder deze meevallers zou er een tekort van 30.000 euro zijn ontstaan. 

Bovengenoemd resultaat toont wel aan dat alle activiteiten binnen de vastgestelde begroting zijn uitgevoerd. Om deze reden spreekt wethouder Verwoert dan ook van "een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn". 

De gemeenteraad moet op vrijdag 6 juli bij de vaststelling van de jaarrekening nog besluiten hoe het overschot besteed wordt. Het voorstel vanuit het college is in ieder geval om de reservepositie te verbeteren. Al met al heeft Neerijnen de financiële positie de afgelopen jaren sterk verbeterd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden